четверг, 18 февраля 2021 г.

Теплохід «Оренбург» надав допомогу теплоходу «Грейфенштейн» відповідно до Братиславських угод





У минулу п'ятницю на Дунаї в районі Будапешта відбулася аварійна ситуація: теплохід «Грейфенштейн» з чотирма секціями, що належить німецькій компанії DDSG, зіткнувся з опорою моста Ракоці. 

За запитом від DDSG служба експлуатації флоту ПрАТ «УДП» оперативно направила до нього теплохід «Оренбург», який знаходився неподалік, на чолі з капітаном Віктором Іллічем Грушиним. 

Залишивши секції каравану на якорі, штовхач попрямував до мосту Ракоці для надання допомоги в знятті секцій теплохода «Грейфенштейн» з опори моста методом штовхання. До операції також приєднався теплохід «Зальцбург». 


Спільними діями штовхачі утримували секції теплохода «Грейфенштейн», що лежали на опорі моста. Наступного дня виконали необхідні маневри з перешвартування для паузки секції та надавали допомогу по утриманню секцій, поки вона була потрібна. Після відкриття фарватеру «Оренбург» попрямував в порт призначення відповідно до свого рейсового завдання. 

Допомога була надана в рамках співпраці в міжнародному дунайському судноплавстві та Братиславських угод щодо взаємного буксирування і надання допомоги суднам при аваріях, оскільки і ПрАТ «УДП», і ДДСГ є учасниками цих угод.

Фото з відео Pataky Györgyi у Фейсбук https://www.facebook.com/groups/678312645539764/permalink/3641161455921520/

Читайте также