четверг, 18 февраля 2021 г.

ПрАТ «УДП» зробило наступний крок у програмі розвитку внутрішніх водних шляхів






ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» опрацювало, розробило та направило до Міністерства інфраструктури України попередню проектну пропозицію та розрахункову фінансову модель для залучення 200 млн дол. США для розвитку внутрішнього водного транспорту та судноплавства р. Дніпро. Зокрема, проект передбачає будівництво 31 баржі вантажопідйомністю 4000 тон та 16 буксирів для їх подальшої експлуатації на р. Дніпро. Реалізація проекту дозволить перевозити Україні додатково до 4 млн тон щорічно р. Дніпро.
Нагадаємо, УДП виступило з ініціативою розробки комплексної державної програми розвитку внутрішнього водного транспорту та використання виробничих потужностей підприємства як в якості координатора цієї програми, так і одного з можливих реципієнтів кредитних коштів ЄБРР для побудови нових одиниць флоту та задоволенні логістичних потреб основних експортерів при транспортуванні вантажів р. Дніпро.

«Ми бачимо як великі перспективи у розвитку річкових перевезень р. Дніпро, так і здатність ПрАТ «УДП» забезпечити нові баржі, якісну координацію та управління цим проектом. Реалізація проекту сприятиме покращенню якості транспортування та транспортних мереж України завдяки розвитку перевезення вантажів річковим транспортом на р. Дніпро, а також зміцненню позиції України в міжнародних транспортних коридорах, збільшенню вантажопотоку з країнами ближнього зарубіжжя, Східного партнерства та ЄС. Найближчим часом ми очікуємо позитивної відповіді від Міністерства інфраструктури України, що стане відправною точкою для фундаментальних змін у нашій галузі, забезпечить розвиток нових технологій, а також сприятиме новому рівню відносин з міжнародними фінансовими інституціями. Після отримання листа від МІУ ми розпочнемо плідну роботу з Міністерством фінансів України та ЄБРР для забезпечення державних гарантій та виділення європейських інфраструктурних коштів», - підкреслив в.о. голови правління УДП Олексій Хомяков.

Читайте также