среда, 31 марта 2021 г.

Світла пам'ять Нємцу Іллі Степановичу




На 74 році пішов з життя ветеран УДП, капітан річкових суден Ілля Степанович Нємцу. 

І.С. Нємцу народився 21 липня 1947 року в м. Кілія Одеської області. 

У Дунайське пароплавство майбутній капітан прийшов в 1965 році після закінчення Кілійської моршколи. Починав матросом, рульовим на річкових суднах транспортного флоту. Разом з практикою роботи на судні під керівництвом досвідчених штурманів освоював і теорію на заочному відділенні Київського річкового училища. В якості рульового опановував лоцію річки Дунай, фарватер і правила плавання від Ізмаїла до Лінца. У 1981 році був призначений на посаду третього помічника капітана теплохода «Гавана», опанував управління судном, караваном засобом штовхання, продовжуючи заочно навчатися в Горьківському інституті інженерів водного транспорту. На «Гаване» виріс до старшого помічника капітана, постійно підвищуючи свою професійну майстерність. 

У 1994 році Ілля Степанович був затверджений на посаді капітана та призначений на рідний для нього теплохід «Гавана». Довгий час, до виходу на пенсію в 2016 році, був штатним капітаном теплохода «Никифор Шолуденко». 

Ілля Степанович користувався серед колег на флоті та в берегових підрозділах великою повагою як грамотний фахівець, досвідчений судноводій, вимогливий командир флоту, доброзичлива та витримана людина. 

За час роботи його праця була відзначена почесними грамотами, знаками «За безаварійну роботу», «Почесний працівник УДП». 

Служба безпеки судноплавства, служба управління персоналом, колеги, глибоко сумують з приводу смерті І.С. Нємцу та висловлюють глибокі співчуття рідним.

Читайте также