среда, 31 марта 2021 г.

УДП продовжує створювати прозору систему управління флотом





ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) отримало прямий контроль над корпоративними правами UDP Europe kft, що належали дочірній офшорній панамській компанії УДП – Danubo Special Shipping S.A. 

УДП послідовно у своїй діяльності щодо деофширизації та побудові нової системи корпоративного управління дочірніми компаніями, а отже, своїми українськими та міжнародними активами. 

Пряма передача корпоративних прав УДП є наступним та важливим етапом у забезпечені повної прозорості та відкритості діяльності компанії, відкриттю доступу до залучення міжнародних інвестицій для фінансування будівництва нового екологічного флоту, що в свою чергу сприятиме формуванню ділового іміджу та репутації компанії в європейських ділових колах. 

Зазначимо, що створення UDP Europe kft та 100% управління компанією, надає можливості ПрАТ «УДП» в подальшому консолідувати управління флотом групи компаній під контролем ПрАТ «УДП» в межах зазначеного єдиного європейського оператора, як і передбачалось першочергово стратегічними ініціативами компанії, що були затверджені Міністерством інфраструктури України. 

УДП наголошує, що жодна одиниця флоту ані ПрАТ «УДП», ані її дочірніх компаній не була втрачена, відчужена, продана чи закладена у якості застави в межах зазначеного процесу деофшоризації діяльності УДП. 

UDP Europe kft покликано вирішити питання гнучкого доступу українського флоту до країн ЄС, відкриє більші можливості для отримання європейських грантів та фінансування з боку ЄС щодо впровадження нових екологічних ініціатив в рамках європейської водневої стратегії та так званого Зеленого Пакту для Європи (план досягнення нульових викидів парникових газів шляхом переходу від використання традиційних джерел енергії до відновлювальних джерел енергії та сировини в країнах-членах ЄС). 

Варто зазначити, що держава Україна в особі Міністерства інфраструктури України (100% акціонер ПрАТ «УДП») тепер має можливість впроваджувати свої політики корпоративного управління в повністю підконтрольній ПрАТ «УДП» європейській компанії UDP Europe kft. За умови подальшого формування відповідного виконавчого органу управління на рівні ПрАТ «УДП» (правління), призначати менеджмент UDP Europe kft, змінювати політики корпоративного управління, а також в подальшому реалізовувати прозорі механізми управління флотом, готувати консолідовану фінансову звітність за міжнародними стандартами, яка буде підлягати аудиту провідними аудиторськими компаніями. 

Читайте также