вторник, 31 октября 2023 г.

Світла пам'ять механіку

26 жовтня перестало битися серце ветерана УДП, досвідченого механіка-наставника В'ячеслава Олексійовича Лук'янчука.

Трудовий шлях на підприємстві В.О. Лук'янчук починав учнем електрика на плавмайстернях. Здобувши базові знання та навички роботи з судновими механізмами, перевівся в плавсклад на морські судна. Без відриву від виробництва здобув вищу освіту на судномеханічному факультеті ОВІМУ. Довгий час працював на теплоході «Новий Буг», виріс на ньому до другого механіка, заслуживши репутацію працелюбного, ініціативного спеціаліста, раціоналізатора, який вміє захопити підлеглих особистим прикладом, правильно організувати роботу машинної команди.

1984 року В'ячеслав Олексійович перейшов на річковий транспортний флот, очолював машинні команди штовхачів «Рига», «Капітан Гайдай», деякий час працював підмінним механіком. Він добре вмів співпрацювати з колегами, пояснювати молодим фахівцям нюанси роботи.

2007 року В.О. Лук'янчука, як одного з найкращих механіків флоту, рекомендували на посаду механіка-наставника річкових суден пароплавства, робота якого в першу чергу спрямована на попередження аварійності як працюючого, так і відстійного флоту.

Маючи оптимізм, доброзичливий і спокійний характер, В'ячеслав Олексійович завжди зберігав добрі відносини в колективі. Він був грамотним спеціалістом, мав високий авторитет серед суднових механіків і берегових фахівців. Досконально знав особливості експлуатації суден, умів працювати з людьми, приймав виважені рішення.

Професіоналізм та досвід В.О. Лук'янчука як механіка-наставника були затребувані завжди. За хорошу роботу він був нагороджений почесними грамотами пароплавства, знаком «Почесний працівник УДП», Подякою та Почесною грамотою Мінінфраструктури.

Ветеранська організація, колеги, друзі глибоко сумують з приводу смерті В'ячеслава Олексійовича Лук'янчука та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким. Світла йому пам'ять.

Читайте также