четверг, 12 октября 2023 г.

УДП разом з Дунайським інститутом НУ «ОМА» планує запуск кадетської програми


Програма розрахована на курсантів з 2 по 4 курс.

Курсанти зможуть навчатись у наших досвідчених капітанів, напрацьовувати плавценз.

Курсанти вперше при проходженні практики почнуть отримувати зарплатню!

На час закінчення учбового закладу хлопці отримають робочий диплом категорії «А» і зможуть працювати третіми помічниками капітана!

Директор Дунайського інституту НУ «ОМА» Валентин Чимшир:

Питання підготовки кадрів для УДП порушується вже протягом 15 років, за кожного нового керівника. Дунайський інститут готовий підтримувати у цьому питанні державну компанію. Але під час обговорень постійно виникала перешкода: колишні керівники УДП заявляли, що практика не може бути безкоштовною. І курсанти віддавали перевагу іншим судноплавним компаніям.

Ми раді, що у нинішнього керівництва УДП є правильне бачення процесу, є порозуміння щодо підготовки флотських кадрів.

Бачення співпраці Дунайського інституту:

1.Пароплавство має бути не лише відкрите для прийняття студентів на робочу практику і на суднах, і в ремонтних підрозділах. Це має бути стабільний щорічний процес.

2. Графік проходження практики може бути гнучким, щоб курсант міг легко піти в рейс, та після його завершення повернутися у навчальний процес.

3. Чим триваліше практика, тим глибше курсанти вливатимуться в систему. Навіть якщо вони потім підуть на море, багато хто повертатиметься.

4. Після закінчення четвертого курсу на підставі навчального диплому та напрацьованого плавцензу курсанти зможуть отримати робочий диплом категорії «А».

5. Для поповнення складу річкових судноводіїв достатньо 10-15 курсантів на рік, але це має бути постійний процес.

6. Дунайський інститут «ОМА» вже має позитивний результат, коли у 2022 році після проходження практики студентів спеціальності менеджмент запросили на роботу в УДП.

Читайте также