пятница, 21 июля 2023 г.

УДП та IFC почали реалізацію угоди про співпрацю


Перші результати взаємодії були обговорені 20 липня у Києві з віцепрезидентом IFC Альфонсо Гарсія Мора.

Місяць тому в Лондоні в рамках Ukraine Recovery Conference(URC 23) керівництво УДП підписало з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) угоду про співпрацю. Міжнародні партнери пароплавства сприятимуть модернізації та розширенню флоту УДП.

На цьому тижні віцепрезидент Світового банку Антонелла Бассані та віцепрезидент IFC Альфонсо Гарсія Мора вперше офіційно відвідали Україну.

Генеральний директор УДП Дмитро Москаленко розповів пану Альфонсо про хід реалізації угоди та перші результати взаємодії між командами УДП та IFC. "Обидві сторони максимально мотивовані у досягненні нашої спільної мети, - каже він. - Внаслідок блокади чорноморських портів Дунайський логістичний кластер взяв на себе левову частку експортного потоку. Тому розвиток Дунайського пароплавства має стратегічне значення для забезпечення економічної стійкості України. Посилення логістичного потенціалу Дунаю є безумовно важливим і у довгостроковій перспективі – з огляду на повоєнне відновлення економіки та інфраструктури.

Для УДП співпраця з однією з інституцій Світового банку важлива не лише як доступ до інвестицій. За допомогою партнерів ми продовжуємо трансформацію компанії. Всі без виключення аспекти діяльності підприємства мають у перспективі відповідати міжнародним практикам та стандартам. Велика робота в цьому напрямі вже проведена. Але за сприяння IFC розраховуємо значно прискорити процес комплексних змін".

Читайте также