среда, 12 июля 2023 г.

Світла пам'ять капітану

У віці 96 років пішов із життя один із заслужених дунайських капітанів, почесний працівник морського флоту, почесний працівник УДП – Володимир Петрович Сатунін.

Він один із тих, хто брав участь у становленні пароплавства в період після Другої світової війни. Висококваліфікований фахівець, став одним з перших капітанів, які перейшли на безлоцманську роботу на Верхньому Дунаї. Нагороджений знаком «За безаварійну роботу. 15 років».

До Дунайського пароплавства Володимир Петрович прийшов у 1948 році і пропрацював у ньому понад 50 років.

Більш ніж 15 років В.П. Сатунін працював практично на всіх "катарактних" буксирах. Починав старшим помічником капітана на пароплаві «Харьков», за результатами роботи на цьому судні був занесений до Книги Пошани Дунайського пароплавства.

З 1952 року Володимир Петрович очолював екіпажі «катарактних» пароплавів «Львов», «Сталинград», а у 1957 році на верфі в Корнойбурзі прийняв у якості капітана нове головне судно серії - буксир "Владивосток".

Після завершення роботи у Катарактах В.П. Сатуніна висунули на посаду капітана-наставника групи річкових суден служби безпеки судноплавства. Серед дунайських капітанів є чимало його учнів, яким він допомагав у їхньому становленні як судноводіїв.

Близько 20 років В.П. Сатунін працював капітаном на лінійних буксирах-штовхачах. Якось він підрахував, що за час, проведений на капітанському містку, пройшов відстань у 25 довжин екватора.

Кілька років В.П. Сатунін був також головою державної екзаменаційної комісії Херсонського морського училища для групи судноводіїв, які готувалися до роботи в Дунайському пароплавстві.

І після виходу на заслужений відпочинок Володимир Петрович знаходив собі заняття. Він чудово знав літературу, захоплювався віршуванням, спортом, чудово грав у шахи. Його життєві установки та енергетика до похилого віку допомагали зберегти бадьорість і ясність розуму, інтерес до життя.

Ветеранська та профспілкова організації УДП, служба безпеки судноплавства глибоко сумують з приводу смерті Володимира Петровича Сатуніна та висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким.

Читайте также