пятница, 21 октября 2022 г.

Делегація УДП заручилася підтримкою українського посольства у захисті інтересів УДП в Румунії


Делегація УДП під час робочої поїздки до Румунії провела зустріч з послом України Ігорем Прокопчуком в Бухаресті . Було обговорено низку проблем, з якими стикається УДП за кордоном.

"Перш за все, це так звана проблема «третього прапору»", - розповів генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - "Для перевезень вантажів з Румунії в країни ЄС українському флоту потрібен додатковий дозвіл. В середньому процедура займає 1-3 доби. Протягом тривалого часу УДП вимагає скасування п.5 та п.6 постанови №22/1999 румунського законодавства. Вважаємо їх дискримінаційними по відношенню до України. 8-11 листопада відбудеться засідання юридично-фінансової групи Дунайської комісії, де представники УДП будуть знову піднімати це питання. Просимо наше посольство у Румунії сприяти вирішенню проблеми.

Друга проблема – адаптація Регістру судноплавства України до міжнародних вимог та визнання його країнами ЄС. Нашій країні потрібен час для імплементації відповідного стандарта ES-TRIN в національне законодавство та завершення всіх необхідних процедур. Тому ми просимо ДК погодити перехідний період до 31.12.2026 року. Протягом цього терміну українському флоту не будуть висуватись додаткові вимоги, пов’язані з судновими свідоцтвами.
Заручились підтримкою нашого посольства у вирішенні питання отримання правовстановлюючої документації на будівлю УДП в Румунії. Вже маємо гіркий досвід в інших країнах, коли наші права та активи намагалися вкрасти. Тому будемо вдячні МЗС за допомогу.

Під час зустрічі зупинилися і на темах розвитку логістики між Україною та Румунією. Зокрема, на перспективі організації пасажирських перевезень з Ізмаїлу до румунських портів, а також можливості використання понтонів УДП для створення додаткових поромних переправ між нашими країнами".

Читайте также