четверг, 24 декабря 2020 г.

Вітаємо з Днем працівників архівних установ України!



24 грудня працівники архівних установ відзначають професійне свято. Воно було встановлене 30 жовтня в 1998 р. відповідно до Указу Президента України № 1200/98 та називається «День працівників архівних установ». 

Архівні установи - сховища документальних свідчень історії. Головне завдання архівів - це збереження документів, постійний контроль за їх фізичним станом. З цим завданням чудово справляється Ніна Василівна Заводчикова, яка вже 22 роки є завідуючою архівом пароплавства, який структурно входить в службу адміністративно-господарського обслуговування. 

В архіві пароплавства зберігаються документи з дня заснування підприємства: це бухгалтерські документи з заробітної плати, накази по особовому складу, особові справи колишніх працівників. Одних тільки особистих справ в архіві понад 70 тисяч. У них - історія пароплавства і долі людей, багатьох з яких Ніна Василівна знає та пам'ятає особисто. Документи постійного терміну зберігання - накази та розпорядження з основної діяльності, річні плани та звіти - відправляются щорічно в Ізмаїльський міський архів. 

Всі документи в архіві систематизовані та упорядковані, що дозволяє в будь-який момент знайти той, що потрібен. До речі, Н.В. Заводчикова орієнтується в своєму господарстві буквально з «закритими очима». 

Робота за всіма видами документів йде постійно: комусь треба підготувати довідку, яка підтверджує стаж роботи,  зарплатню, комусь послужний список вибрати, тому доводиться тісно співпрацювати з управлінням пенсійного фонду в Ізмаїлі та Ізмаїльському районі, відповідати на запити, які надходять не тільки з усієї України, а й країн СНД. На будь-який запит Ніна Василівна завжди відгукується оперативно й доброзичливо, з готовністю допомогти відвідувачам. 

За за акуратним оформленням архівних справ і документів для тривалого зберігання стежить палітурник ділянки госпзабезпечення Наталя Костянтинівна Мегек. У службі її цінують як працьовитого, відповідального, сумлінного та старанного працівника. 

Вітаємо працівників архівів з професійним святом! Дякуємо вам за вашу кропітку працю, за любов до професії. Бажаємо міцного здоров'я, квітучого довголіття, невичерпної енергії, гарного настрою!

Читайте также