четверг, 24 декабря 2020 г.

Відділ пожежної безпеки УДП: пожежу легше попередити





Протипожежна безпека на підприємстві в Україні - невід'ємна складова організації робочого простору та процесів згідно з нормами чинного законодавства. Не поповнити рядки сумної статистики пожеж можливо тільки за умови неухильного дотримання протипожежних нормативів. Адже всім відома прописна істина, згідно з якою будь-яку пожежу простіше запобігти, ніж загасити. 

Правильно організована пожежна безпека на підприємстві - це збереження життя та здоров'я працівників, та й самої організації як такої. Співробітники будь-якої організації повинні знати, як діяти в разі пожежі, врятувати себе і швидко покинути будівлю. 

У зв'язку з настанням пожежонебезпечного періоду та новорічними святами, що наближаються, відділ пожежної безпеки (ВПБ) пароплавства закликає не забувати про дотримання правил безпеки та недопущення виникнення пожежі. 

- Всі підвідомчі відділу об'єкти знаходяться на постійному контролі, проте протягом грудня був проведений позачерговий комплекс протипожежних заходів, - розповів начальник ОПБ Анатолій Приходько. - На всіх об'єктах пароплавства було перевірено дотримання вимог пожежної безпеки при використанні електронагрівальних приладів допустимого зразка, їх справність, а позаштатні прилади заборонені до застосування. Також проведені детальні інструктажі з працівниками берегових підрозділів та відстійних суден щодо дій на випадок пожежі та застосування в роботі первинних засобів пожежогасіння. Постійно перевіряється стан засобів протипожежного захисту та гасіння на судах, що йдуть в рейс. 

При проведенні інструктажу працівникам адмінбудівлі УДП нагадали основні правила поведінки при загорянні. По-перше - повідомити про пожежу за телефонами, які є в кожному кабінеті, черговому на пожежний пост і в диспетчерську пароплавства. По-друге - евакуюватися самим, а відповідальним особам евакуювати також матеріальні цінності по аварійних шляхах евакуації (зовнішніх сходах), які не піддаються задимлюванню. По-третє - по можливості приступити до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння до прибуття наряду пожежного поста і МНС. Для цього під час інструктажу співробітникам підприємства в черговий раз розказали, як користуватися вогнегасником. 

Анатолій Іванович також дав декілька порад стосовно правил пожежної безпеки, які дозволять отримати від новорічних свят, що наближаються, лише позитивні емоції: 

1. Встановлювати ялинку подалі від відкритого вогню та нагрівальних приладів. 
2. Не прикрашати ялинку іграшками з тканини або пластмаси, не обкладати підставку ялинки ватою. 
3. Прикрашати ялинку електрогірляндами тільки промислового виробництва. 
4. У приміщенні не дозволяється запалювати бенгальські вогні, застосовувати хлопавки та воскові свічки. 
5. Купувати якісну піротехніку і неухильно дотримуватися інструкції з її експлуатації. 
6. Категорично забороняється застосовувати саморобні піротехнічні пристрої. 
7. Слід вимикати всі гірлянди та інші святкові прикраси, коли лягаєте спати або йдете з дому. 

Відділ пожежної безпеки вітає всіх з наступаючими новорічними та різдвяними святами та бажає щастя, благополуччя, радості, позітівніх ємоцій і щоб святкування пройшло без надзвичайних ситуацій!






Читайте также