среда, 13 декабря 2023 г.

УДП підписало контракт з ÖSWAG на модернізацію першого самохідного судна


Про старт проєкту розповів генеральний директор УДП Дмитро Москаленко 12 грудня під час публічного звіту команди Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Капітальну модернізацію тягового флоту УДП ми готували з 2022 року. Стабілізували фінансовий стан компанії, розпочали реформи, що дало можливість зацікавити нашими ідеями міжнародних донорів, зокрема, члена Групи Світового Банку, Міжнародну фінансову корпорацію (IFC). Паралельно зустрічалися з представниками дунайських верфей, шукали оптимальні проєктні рішення.

Минулого літа в Лондоні з IFC була підписана угода, направлена на розширення і модернізацію флоту УДП. Розпочався комплексний due diligence нашого підприємства (юридичний, фінансовий, технічний, корпоративний) із залученням Baker McKenzie та Royal HaskoningDHV. IFC проведений due diligence E&S щодо відповідності екологічним вимогам.

Одночасно на нашому заводі ми готували до модернізації першу партію самохідних суден, які тривалий час перебували у відстої.

Погодили проєктні рішення та замовили у ÖSWAG проєкт, адже саме австрійці проєктували і будували самохідний флот, який планується модернізувати на першому етапі.

Роботи з модернізації стартують з наступного року - в форматі пілотного проєкту.

Паралельно продовжиться робота з трансформації УДП - оцінка активів та незалежний аудит групи УДП, перехід на міжнародну систему фінансової звітності, консолідація компаній групи УДП, впровадження корпоративної реформи.

Успішне завершення трансформації стане основою для отримання інвестицій від міжнародних донорів та масштабування досвіду пілотного проєкту модернізації на увесь тяговий флот УДП.

Технічні деталі модернізації, яка передбачає заміну двигунів, тема для окремої великої розмови.

Сьогодні ж вітаю всіх дунайців, які чекали на цей день не одне десятиріччя. Зробимо все, щоб довести цю велику справу до завершення".







Читайте также