пятница, 15 декабря 2023 г.

Делегація УДП взяла участь у роботі 100-ї сесії Дунайської комісії

Ювілейна сота сесія Дунайської комісії завершилась важливою політичною перемогою України.

"Докладно про політичні аспекти результатів засідання розкажуть колеги з МЗС та інших державних структур, які брали участь в засіданні, - відмічає генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - Я намагався привернути увагу членів Комісії до теми цифровізації Дунаю, як необхідної умови для збільшення інвестицій в дунайську логістику.

Ми всі бачимо, як змінилася дунайська інфраструктура за останні два роки. В портах українського Придунав’я побудовано понад два десятки нових стивідорних комплексів. Дунайське пароплавство за підтримки IFC розпочало капітальну модернізацію флоту.

Сьогодні важливо не втратити динаміку. Залучення нових інвестицій має продовжуватись, адже потенціал Дунаю ще далеко не розкритий.

Одна з найважливіших складових інвестиційного клімату – прозорість. Стратегічний інвестор потребує інструментів для оцінки вантажопотоків та аналізу ефективності капіталовкладень (як розбудова інфраструктури впливає на зростання перевезень).

На сьогодні кожна з дунайських країн має власну систему збору та аналізу інформації щодо переміщення флоту. Ці системи важливо синхронізувати та посилити, що збільшить рівень мотивації інвестора, який наразі часто вимушений приймати рішення, орієнтуючись скоріше на інтуїцію, аніж на математично обгрунтовані розрахунки.

На рівні неформальних бесід з керівництвом Дунайської комісії пропозиція знайшла розуміння та підтримку. Тепер важливо запустити процес опрацювання та обговорення питання створення глобальної інформаційної системи дунайських річкових перевезень".

Читайте также