понедельник, 5 июня 2023 г.

Модернізація БТОФ набирає обертів


Модернізація БТОФ набирає обертів: нові зварювальні пости вдвічі збільшать темпи ремонту флоту.

Нагадаємо, у квітні стартував проєкт зі створення у 4-му затоні сучасного ремонтного хабу з єдиним управлінням. В затон було переміщено дебаркадер, на якому раніше розташовувався склад матеріального постачання.

Дабаркадер перетворили на другий виробничий майданчик, оснащений усіма необхідними технічними засобами. Що дозволяє одночасно брати в роботу не чотири, а дев’ять барж.
Наразі очікується постачання обладнання для двох додаткових зварювальних постів, що удвічі збільшить темпи ремонту суден.

Готується проєкт щодо створення ділянки зливу лляльних вод, технічних та побутових залишків. Танки для накопичення вже розміщені на новому майданчику. В планах будівництво трубопроводу з транзитної баржі, яка приймає стоки.

До речі, УДП вперше почало продавати залишки нафтопродуктів. Економічний ефект утилізації досить відчутний. Раніше ці кошти просто втрачалися.

Крім того, на базі складу №7 організована ділянка зі збору металобрухту вибракуваних запчастин.

Поруч з ділянкою утилізації буде створений пункт бункерування, обладнаний всім необхідним для контролю. У 4-ому затоні також з’явиться пункт бункеровки суден водою.

Всі проєкти 4-го затону мають відповідати міжнародним стандартам. Тому підприємством замовлений екологічний аудит БТОФ, договір з підрядником вже укладений.

Читайте также