суббота, 10 декабря 2022 г.

Світла пам’ять О.Я. Терехову

11 грудня — 40 днів світлої пам’яті ветерана підприємства, почесного працівника УДП, колишнього начальника відділу метрології Олександра Яковича Терехова.

У Дунайському пароплавстві Олександр Якович почав працювати після закінчення судномеханічного відділення Астраханського морехідного училища. Після прийому на роботу він був направлений четвертим механіком на новий морський теплохід «Николаев», пізніше працював на однотипному теплоході «Владивосток». За півтора десятки років роботи на флоті придбав гарну робочу практику, освоїв сучасні суднові механізми, виріс до посади старшого механіка. Заочно закінчив ОВІМУ, вніс і впровадив чимало цінних рацпропозицій, спрямованих на поліпшення роботи судна. У 1980 році О.Я. Терехов очолив машинну команду новозбудованого теплохіда «Капитан Антипов», на якому працював протягом наступних семи років.

Із 1987 року він перейшов на берегову роботу, до 1991 року був старшим інженером Главагентства СДП у Відні. Після повернення в Ізмаїл Олександр Якович, враховуючи його великий практичний досвід роботи на судах, був призначений на посаду головного метролога, згодом - начальника служби метрології Дунайського пароплавства, на якій він пропрацював до виходу на пенсію.

О.Я. Терехов був наполегливим, працьовитим, дуже досвідченим фахівцем своєї справи, інтелігентною, ерудованою та уважною до колег людиною. Він живий, поки ми зберігаємо у своєму серці пам’ять про цю чудову людину та продовжуємо його професійну справу.

Пам'ятаємо. Сумуємо.

Колеги з технічного департаменту.

Читайте также