четверг, 20 октября 2022 г.

УДП досягнуло рамкової домовленості з TTS GROUP S.A. щодо можливості здійснення перевалки на рейдових стоянках порту Констанца

Делегація УДП розпочала чергову робочу поїздку до Румунії. Наразі діяльність УДП найбільше пов’язана з саме цією країною. Понад половина вантажів цього року доставлена суднами УДП у румунські порти. Компанія зацікавлена у пошуку в Румунії нових можливостей, проєктів та надійних партнерів, розповів генеральний директор прАТ "УДП" Дмитро Москаленко на своїй сторінці у Фейсбук.

Перша зустріч відбулася з представниками румунської TTS GROUP S.A.

Група компаній володіє найбільшим річковим флотом на Дунаї, який налічує майже півтисячі суден (800 тис тонн). У TTS власні термінали у Констанці та 7 річкових портах Дунаю. Групі компаній також належать 8 плавкранів.

Партнери підтвердили можливість здійснення перевалки на рейдовій стоянці Констанци за схемою баржа-судно, УДП отримала відповідні цінові пропозиції.

Рейдова перевалка дозволить УДП значно пришвидшити обертання флоту. Адже очікування в черзі на розвантаження у терміналі порту зазвичай забирає занадто багато часу.

Але найголовніше, УДП зможе пропонувати власникам вантажів (українським аграріям або трейдерам) увесь логістичний ланцюжок «під ключ» – від перевалки в річковому порту до завантаження на морські судна (невдовзі в УДП з’явиться власна перевалка, але про це згодом).

Нова логістична модель УДП успішно конкурує з прямими відправками морських суден з Ізмаїлу. Адже українські річкові порти не можуть обслуговувати судна великого тоннажу, які здатні заходити у Констанцу.

Під час перемовин з представниками TTS GROUP S.A. також було обговорено перспективи інших напрямків взаємодії. У групи компанії величезна база вантажів, яка навіть більше, ніж провізна спроможність флоту. Це відкриває можливості для кооперації з партнерами.

Читайте также