среда, 26 октября 2022 г.

Дмитро Москаленко в Бухаресті зустрівся з представниками румунської Торгівельно-промислової палати


Ще одна важлива та результативна зустріч генерального директора УДП Дмитра Москаленка в Бухаресті – з представниками румунської Торгівельно-Промислової палати.

Як розповів президент Бухарестської палати ТПП (CCIB) Юліу Стоклоза, організація представляє широкий спектр послуг для місцевих та іноземних компаній, сприяє розвитку економічних зв’язків між Румунією та іншими країнами.

Особлива увага приділяється відносинам з Україною, румунський бізнес підтримує героїчну боротьбу нашого народу проти агресії.

"Поділився з румунськими колегами нашими планами з розвитку УДП. Зокрема, нас цікавлять нові можливості організації перевалки з річкових на морські судна", - підкреслив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - "Присутній на зустрічі президент Ради директорів Сулінського торговельного порту Юліу Стоклоза запропонував варіант співпраці. Йдеться про організацію перевалочного пункту з річкових барж на морські судна вантажопідйомністю до 32 тис тонн. З України може експортуватися олія і зерно, імпортуватися нафтопродукти.

Для УДП це безумовно приваблива пропозиція. Відстань від Ізмаїлу до Сулінського порту значно коротше ніж до порту Констанци. Водночас є багато аспектів, які вимагають більш глибокого опрацювання.

Дякую шановним колегам з посольства України в Румунії, які долучились до зустрічи та обговорення перспектив співпраці".

Читайте также