пятница, 9 сентября 2022 г.

Володимиру Свістуленку – 75!

Сьогодні ювілейну дату святкує колишній капітан морських суден Дунайського пароплавства Володимир Михайлович Свістуленко.

У пароплавство В.М. Свістуленко прийшов на посаду матроса після закінчення Кілійського ПТУ-12. Любов до професії та прагнення нових знань спрямували його на шлях професійного зростання. 1972 року Володимир Михайлович закінчив судноводійне відділення Ростовського морехідного училища, 1983 року – ОВІМУ без відриву від виробництва. Після Ростовського училища В.М. Свістуленка було призначено на посаду третього помічника капітана на морську групу суден.

Пройшовши шлях від третього до старшого помічника капітана, Володимир Михайлович встиг попрацювати на суднах практично всіх груп, набув необхідних професійних знань та навичок. 1994 року В.М. Свістуленка висунули на посаду капітана і через два роки він перейшов на судна типу «Кишинев». З 1995 року понад десяток років очолював екіпаж теплохода «Илья Сельвинский».

2007 року Володимир Михайлович вийшов на пенсію, але через кілька років знову повернувся на морські судна, де пропрацював до 2012 року на теплоходах «Венедикт Андреев» та «Рени».

В усіх екіпажах, де йому довелося працювати, В.М. Свістуленко зарекомендував себе як хороший організатор, умілий наставник, який давав судноводіям можливість відчути впевненість у своїх силах, зростати професійно. З ним легко працювалося, Володимир Михайлович завжди ставився до людей справедливо та об'єктивно.

У 2004 році В.М. Свістуленка нагороджено орденом «За заслуги» 3 ступеня за трудовий внесок та експериментальний прохід через відновлений судновий хід Дунай — Чорне море через гирло Бистре на чолі екіпажу теплохода «Илья Сельвинский». Також був відзначений званням «Кращий працівник ВАТ «УДП» у 2001 році, знаком «Почесний працівник УДП» у 2005-му.

Ветеранська та профспілкова організації, колеги вітають Володимира Михайловича з ювілеєм та бажають міцного здоров'я, благополуччя, бадьорості, миру та оптимізму!

Читайте также