пятница, 5 августа 2022 г.

Мілководдя буде затяжним і складним

Ситуація з мілководдям на Дунаї залишається критичною. Рівні води по всьому Дунаю продовжують падати. Затяжна спека і відсутність опадів, а також весняний паводок, який був нижче за середній рівень, створюють аномальну ситуацію, яка не спостерігалася в попередні мілководні періоди.

Флот УДП після закриття навігації продовжує працювати лише на нижній ділянці Нижнього Дунаю.

За інформацією Дунайської гідрометобсерваторії, середні рівні води на Дунаї в серпні очікуються нижче за норму на 10-250 см, на українській ділянці Дунаю - на 15-145 см нижче за норму. Так, у Чорнаводі середні рівні серпня очікуються в інтервалі (-170)-(-130) см над нулем посту.

В Ізмаїлі на Констанцу флот поки що вантажиться на осадку 1,80 метра. На 280 кілометрі Дунаю обмеження по осадці становить 1,90 метра, на 390-му – 1,70 метра. Вище Сілістри, в районі перекату Лута, наші штовхачі вже не можуть пройти через відсутність прохідних глибин, наразі вони становлять всього 1,20-1,30 метра.

За кілька днів на Нижньому Дунаї прогнозують невеликий підйом води на 10-15 см, проте він буде короткостроковим. Подальші перспективи щодо опадів під великим питанням, за всіма ознаками нинішнє мілководдя буде затяжним і важким.

Це означатиме серйозні фінансові втрати для підприємства.Але ми сподіваємось на краще і продовжуємо боротись за кожну тонну доставленого вантажу.

Читайте также