понедельник, 22 августа 2022 г.

ПРИКОРДОННИКИ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО ЗАГОНУ ВІДЗНАЧИЛИ 28-У РІЧНИЦЮ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ


Прикордонники Ізмаїльського загону відзначили 28-у річницю з Дня заснування військової частини.

20 серпня 1994 року прийнято вважати початком створення Ізмаїльського прикордонного загону в незалежній Україні. Три роки тому Указом Президента України загону присвоєне почесне найменування «імені полковника Олександра Жуковського».

Захід розпочався хвилиною мовчання, де військовослужбовці вшанували пам’ять загиблих побратимів та цивільних осіб, які загинули в результаті збройного вторгнення російської федерації на територію України.

Після чого з привітальною промовою до персоналу звернувся начальник Ізмаїльського прикордонного загону полковник Віктор Луцков.

«Сьогодні, особовий склад прикордонного загону, продовжуючи славні традиції своїх героїчних пращурів, робить все необхідне задля надійного захисту державного кордону, забезпечує безпеку та правопорядок на ввіреній ділянці кордону, разом з підрозділами Збройних Сил України дає гідну відсіч російським окупантам, при цьому проявляє найкращі риси справжніх воїнів. Вітаю військовослужбовців, ветеранів та працівників військової частини з Днем частини! Бажаю міцності духу, якнайшвидшої перемоги над ворогом, мирного неба та здоров’я вам і вашим сім’ям!», - у своєму виступі зазначив очільник загону.

Голова ветеранської організації майор у відставці Анатолій Зіменко у своєму виступі зазначив, що на нашу долю випала відповідальна місія по захисту країни, відновлення її суверенітету та територіальної цілісності, а військовий капелан отець Володимир Жук провів молебень за Україну та її воїнів.

Одразу після привітань за бездоганну службу та високий професіоналізм особовий склад був заохочений відомчими та органів місцевого самоврядування нагородами. Окрім цього, один офіцер отримав почесний нагрудний знак «За заслуги перед Збройними Силами України», а офіцерка - чергове військове звання майор.

Урочисті заходи також пройшли й в лінійних підрозділах Ізмаїльського загону – на відділах прикордонної служби «Болград», «Рені», «Ізмаїл» та «Вилкове».

Помічник начальника загону – начальник прес-служби Ігор Перегняк.





Читайте также