понедельник, 13 июня 2022 г.

Світла пам'ять капітану Матвєєву

Служба безпеки судноплавства, ветеранська організація УДП із сумом повідомляють про смерть колишнього капітана морських суден пароплавства Матвєєва Івана Михайловича.

Народився І.М. Матвєєв 15 квітня 1943 року у м. Вилкове Одеської області. Його трудова діяльність у Дунайському пароплавстві розпочалася у березні 1962 року після закінчення Кілійської морехідної школи. Був матросом, шкіпером річкових барж, з 1970 року – матросом морських суден «Кишинев», «Ананьев».

Без відриву від роботи підвищував свій професійний рівень: закінчив судноводійне відділення Одеського морехідного училища і незабаром був призначений на посаду третього помічника капітана теплохода «Кишинев». За кілька років виріс до старшого помічника капітана, отримав диплом судноводія в Одеському вищому інженерному морському училищі. Незабаром грамотного та наполегливого у оволодінні професійними навичками судноводія висунули на найвищу командну посаду. 1993 року Іван Михайлович був призначений на посаду капітана. Десять років він очолював екіпаж теплохода «Юрий Крымов», дбайливо ставлячись до довіреного йому судна. Свої знання та досвід передавав молодим судноводіям, вимагаючи від них чіткості та старанності у роботі, виховав чимало судноводіїв.

З 2008 року Іван Михайлович обіймав посади капітана-наставника, виконуючого обов'язки головного штурмана, заступника начальника служби безпеки судноплавства. На заслужений відпочинок І.М. Матвєєв пішов з посади в.о. заступника голови Правління – начальника служби безпеки судноплавства УДП.

За трудовий внесок у розвиток морського та річкового транспорту України І.М. Матвєєва було нагороджено Подякою Мінтрансзв'язку, знаками «Почесний працівник морського та річкового транспорту», «Почесний працівник УДП», почесними грамотами ДДМРТ, Ізмаїльського міського голови. Колеги поважали його як яскраву особистість, професіонала, з яким було легко та надійно працювати.

Керівництво пароплавства, служба безпеки судноплавства, ветеранська та профспілкова організації ПрАТ «УДП» глибоко сумують з приводу смерті Івана Михайловича Матвєєва та висловлюють співчуття рідним та близьким.

Читайте также