четверг, 17 марта 2022 г.

МІУ просить ЄС про два системні рішення, які заблокують російську торгівлю


Вже понад 3 тижні МІУ закликає Європейський Союз прийняти 2 системних та болючих рішення, які заблокують торгівлю з країною-терористом, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Ці рішення – закриття усіх портів для російських, а також пов’язаних з нею компаній, та закриття доступу до автомобільної мережі для російських і білоруських перевізників.

"Ми знаємо, що на рівні Єврокомісії та більшості країн ЄС до цих рішень готові. Зокрема Польща, Литва, Латвія та Естонія можуть заблокувати транзит вантажівок з білорусі та росії - однак є низка країн, які не готові йти на подібні кроки.

Так, наприклад, основний аргумент керівництва Німеччини полягає у тому, що росія постачає до країни продукти та вугілля.

Я на постійному контакті зі своїм колегою Міністром транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Фолькером Віссінґом. Розповідав йому, як в дуже важких умовах Україні вдалось успішно перебудувати логістику постачання вугілля — зокрема, закуповуючи його у країн Латинської Америки, Азії, Африки. Це не критична проблема, яку не можна було б вирішити. Особливо для першої економіки Європи. І я відчуваю, що прогрес є, наші аргументу чують.

Я задаю своїм колегам питання: здорожчання продукції, фактично, у межах похибки чи торгівля з вбивцями мирних людей — що має обрати сучасна європейська країна?

Наразі мовчання у відповідь на це питання залишається на совісті керівництва деяких країн. Але я вірю, що здорова логіка переможе. І сьогоднішнє рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі вкотре це підтверджує", - сказав міністр.





Читайте также