понедельник, 14 февраля 2022 г.

З ЮВІЛЕЄМ, ОЛЕКСІЮ ФЕДОРОВИЧУ!

14 лютого 85-річний ювілей відзначає експрезидент Українського Дунайського пароплавства Олексій Федорович Тєхов.

Уся трудова біографія О.Ф. Тєхова – а це 42 роки – пов'язана з морегосподарським комплексом. Він очолював колективи Ізмаїльського морського торговельного порту, Українського Дунайського пароплавства (1986–1997), з 1993 до 1996 року був також заступником Представника України в Дунайській комісії.

Шлях до флоту для Олексія Федоровича розпочався з Одеського морехідного училища, яке він закінчив у 1959 році за спеціальністю технік-механік підйомно-транспортних машин. За направленням Мінморфлоту він прибув до Архангельського морського торговельного порту. Протягом наступних років йому довелося працювати у порту кранівником, майстром, інженером-механіком, заступником начальника, начальником вантажного району. У 1966-му - вступив до Ленінградського інституту водного транспорту та після його закінчення приїхав до Ізмаїла. У 1969-1986 рр. працював в Ізмаїльському морському торговельному порту заступником начальника вантажного району, помічником начальника порту з техніки безпеки, начальником відділу механізації, заступником начальника порту з експлуатації, начальником порту.

У 1986 році О.Ф. Тєхов очолив багатотисячний колектив Дунайського пароплавства та керував ним до 1997 року.


На всіх ділянках роботи Олексія Федоровича вирізняли високий професіоналізм, компетентність, глибокі знання, досвід керівництва флотом, ініціатива, чудові організаторські здібності. Стиль його роботи характеризувався вмінням визначити найважливіші завдання, що стоять перед підприємством у конкретний період часу, розумною вимогливістю до підлеглих.

Особливу увагу О.Ф. Тєхов приділяв розвитку та оновленню основних фондів пароплавства. За роки його керівництва були збудовані десятки морських суден, річкових барж та ліхтерів, введені в експлуатацію м'ясопереробний комплекс та нова адміністративна будівля, житлові будинки, багато соціально-побутових об'єктів.

Нараду проводить начальник пароплавства О.Ф. Тєхов, (3-й ліворуч).


До 1991 року пароплавство досягло максимальних виробничо-фінансових показників, пароплавство по праву вважалося основним містоутворюючим підприємством.

Олексій Федорович зробив вагомий внесок у розвиток міжнародних відносин, представляючи РДП у міжнародному судноплавному підприємстві «Інтерліхтер», в якості заступника Представника України в Дунайській комісії, постійного члена Конференції директорів дунайських пароплавств. За його ініціативи та безпосередньої участі були створені спільні з УДП підприємства у Німеччині, Австрії, Словаччині, Угорщині, Югославії, Туреччині, Лівані.

Т/х "Айвазовский": капітан О. Савицький та начальник Дунайського пароплавства О. Тєхов, 23.03.90 р.


Водночас з виробничою діяльністю О.Ф. Тєхов брав активну участь у суспільно-політичному житті пароплавства, міста, області. Він був депутатом трьох скликань Ізмаїльської міської ради та двох скликань Одеської облради, членом міськвиконкому, колегії Міністерства транспорту, головою координаційної ради Ізмаїльського транспортного вузла.

За трудовий внесок у морегосподарську галузь нагороджений орденом «Знак Пошани», медалями «За доблесну працю», «Ветеран праці», знаком «Почесному працівнику морського флоту», званням «Заслужений працівник транспорту України», значками «Відмінник транспорту» НРБ та ЧССР, званням «Почесний громадянин Ізмаїла», медаллю Дунайської комісії «За внесок у розвиток дунайського судноплавства».

Керівництво ПрАТ «УДП», профспілкова організація, колектив пароплавства, колеги, моряки-дунайці вітають Олексія Федоровича з ювілеєм! Бажаємо Вам міцного здоров'я, бадьорості, благополуччя, щастя й тепла, нехай цей день принесе гарний настрій та вдачу!

Читайте также