понедельник, 15 ноября 2021 г.

Світла пам'ять Миколі Тимофійовичу Хохулі

На 86-му році пішов із життя колишній старший механік морських суден УДП Микола Тимофійович Хохуля.

До Дунайського пароплавства Микола Тимофійович прибув після закінчення Одеського вищого інженерного морського училища та був призначений четвертим механіком на морські буксири. Вже у 1962 році як досвідчений, старанний технічний фахівець був підвищений до посади старшого механіка та очолив машинну команду теплохода «Верний», пізніше – буксира «Кишинев».

У 1973 році М.Т. Хохуля був направлений на приймання новозбудованого теплохода «Рышканы» (капітан В.Ф. Столбовський). У 1978 році як висококваліфікований спеціаліст та вмілий організатор прийняв керівництво над машинною командою ліхтеровозу «Юлиус Фучик». Він багато сил вклав у поліпшення експлуатації суднової силової установки судна, удосконалення форм організації вантажних операцій.

1984-го Микола Тимофійович був направлений на малий ліхтеровоз «Анатолий Железняков». У 1985 році його екіпаж за активну участь у освоєнні принципово нового типу суден та розвиток ліхтеровозної системи був представлений на ВДНГ СРСР, у чому була велика заслуга М.Т. Хохулі як старшого механіка.

В останні кілька років до виходу на пенсію в 1995 році Микола Тимофійович працював на суховантажних теплоходах «Вилково», «Рени».

В усіх екіпажах, де б він не працював, його цінували як допитливу, товариську, чесну та коректну у спілкуванні людину. Микола Тимофійович завжди міг дати слушну пораду, поділитися знаннями, як досвідчений механік, організовував для своїх підлеглих навчання з підвищення майстерності.

За багаторічну сумлінну працю на флоті М.Т. Хохуля нагороджений медаллю «За доблесну працю», двома малими бронзовими медалями ВДНГ, Почесною грамотою міністерства морського флоту СРСР.

Керівництво пароплавства, служба управління персоналом, технічна служба, рада ветеранів, ППО ПрАТ «УДП» глибоко сумують з приводу смерті Миколи Тимофійовича Хохулі та висловлюють співчуття рідним та близьким.

Читайте также