четверг, 7 октября 2021 г.

Справний флот - на лінію


Останнім часом база технічного обслуговування флоту працює в напруженому ритмі, а питанням ремонту флоту приділяється першочергова увага. Одне з головних завдань - скоротити час перебування суден у ремонті та прискорити їх вихід на лінію для забезпечення потреб служби експлуатації в тязі.

У вівторок, 5 жовтня, на БТОФ УДП пройшла щотижнева планова нарада за участю головного інженера пароплавства Олега Мудраченка, начальника БТОФ В'ячеслава Тукалова, начальника служби матеріально-технічного постачання Романа Мінєва, суперінтендантів технічної служби та механіків суден, що знаходяться в ремонті.

У першу чергу обговорювалися питання міжрейсового ремонту флоту та проведення робіт заводського характеру з докладним розбором по кожному судну, забезпечення пред'явлення суден Регістру судноплавства України для отримання документів на право плавання, підготовка суден до ремонту на Кілійському СБСРЗ. Також розглядалися питання термінів та якості ремонту, наявних проблем - перш за все термінів поставки ЗІПу та ЗЗЧ, нестачі кваліфікованих кадрів - і шляхи їх вирішення.

Обсяг робіт у рамках БТОФ досить великий, кожне судно потребує уваги і вкладення коштів. Насамперед це стосується ремонту палубних механізмів, головних і допоміжних двигунів, компресорів, насосів, поновлення питних цистерн, перевірки рятувального та протипожежного обладнання, суднової автоматики, електро- та радіочастини, зварювальних робіт.

Наразі в роботі знаходяться теплоходи «Константин Боженко», «Капитан Антипов», «Капитан Жидков», «Механик Головацкий», «Никифор Шолуденко», «Знаменка», «Ярославль», «Портовий-22», тривають ремонтні роботи на «Луке Капикраяне».

Завершено роботи та готові до виходу в рейс теплоходи «Федор Рябинин», «Механик Ян», «Николай Будников», «Зеленодольск», «Златоуст», «Рыбинск» та «Задонск».

В очікуванні ремонту та розпочато роботи на теплоходах «Оренбург», «Челябинск» та «Капитан Ширков».

Після завершення наради головний інженер відвідав судна, що ремонтуються, ознайомившись з ходом робіт.

Крім виконання виробничих завдань, БТОФ залишається базою підготовки молодих технічних кадрів - на даний час на базі проходять практику курсанти третього курсу Дунайського інституту національного університету «ОМА». Тут вони отримують хороший трудовий досвід і знайомляться з усім циклом судноремонту.

Йде робоча нарада з ремонту флоту.


Т/х «Лука Капикраян»: дефектоскопіст Валентин Гончар.


Т/х «Лука Капикраян»: ремонтні роботи здійснюють слюсар 6 розряду Вадим Бастан і слюсар 3 розряду Богдан Агафонов.


Т/х «Константин Боженко»: слюсар 4 розряду з турбін Олег Краснобаєв, слюсарі 3 розряду Ярослав Хропастий і В'ячеслав Плотніков.


Т/х «Оренбург»: за роботою слюсар 4 розряду Сергій Таукчі.


Курсант 3 курсу судномеханічного факультету ДІ НУ «ОМА» Олександр Пальченко освоює судноремонтні роботи.



Слюсар 4 розряду з турбін Олег Краснобаєв.



Читайте также