четверг, 7 октября 2021 г.

Теплохід "Запоріжжя": з ремонту - в рейс


У середу, відразу після закінчення ремонтних робіт на БТОФ, у рейс відправився теплохід «Запорожье». Найближчим часом планується також вихід у рейс теплоходів «Федор Рябинин», «Златоуст» і «Механик Ян».

- Я в цілому задоволений роботою фахівців БТОФ, - зазначає капітан теплохода «Запорожье» Володимир Петрович Моісейкін. - Попередній рейс тривав 5 місяців, і така довгочасна експлуатація в різних навігаційних умовах позначається на технічному стані судна. Теплоходу вже більше 40 років, і в ідеалі кожні 2-3 місяці потрібно робити технічне обслуговування систем і механізмів, щоб не накопичувати несправності.

Після завершення рейсу на «Запорожье» було потрібно виконати ремонт гвинторульового комплексу та ДАУ. Ремонт автоматики - тонка робота, хочу відзначити тямущого фахівця БТОФ провідного інженера-електроніка лабораторії автоматики Олександра Гнатіва, який відповідально поставився до виконання поставленого перед ним завдання. Хочу також відзначити хорошу організаційну роботу керівника бази В'ячеслава Юхимовича Тукалова, який забезпечував своєчасну присутність на судні потрібних фахівців-ремонтників. Деякий час довелося почекати доставки необхідних для ремонту запчастин, але закуплено все було в повному обсязі, відповідно до заявки. Головне для екіпажу - теплохід завершив міжрейсове технічне обслуговування і знову стає до роботи.

З порту приписки «Запоріжжя» пішов на порти Болгарії та Сербії, у складі каравану - три несамохідні одиниці з Ізмаїла, ще три - з Рені.

Т/х "Запорожье" швартується до бункербази "Евпатория".




Читайте также