четверг, 7 октября 2021 г.

Майно госстівідора «Усть-Дунайськ» буде виставлено на аукціон в жовтні


Перший онлайн-аукціон з приватизації майна держпідприємств морської галузі - єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ» планується провести в жовтні 2021 року. Про це заявив заступник голови Фонду державного майна (ФДМ) Тарас Єлейко, повідомляють “Порти України” з посиланням на прес-службу ФДМ.

Єлейко нагадав, що до приватизації найближчим часом заплановано майно державних стивідорних компаній в трьох морських портах: Усть-Дунайському, Скадовському та Білгород-Дністровському. За його словами, порт «Усть-Дунайськ» буде готовий до аукціону вже в жовтні цього року, а порт Білгород-Дністровський - до кінця 2021 року. Що стосується Скадовського порту, то його приватизації слід очікувати наступного року.

Заступник голови ФДМ акцентував увагу на тому, що всі порти об'єднує одна і та ж проблема, яка впливає на підготовку цих об'єктів до аукціонів - перевантаженість судовими позовами, арештами і різноманітними зобов'язаннями.

"Фонд держмайна вирішує всі ці надзвичайно складні та заплутані проблеми, але це досить тривалий і копіткий процес", - зазначив він.

Читайте также