четверг, 21 октября 2021 г.

Праця за покликанням

Під час ремонтних робіт на теплоході "Алексей Ивлев".
Основу флоту пароплавства становлять звичайні, сумлінні працівники, які, не покладаючи рук, виконують свою повсякденну роботу. З їх числа - боцман-старший моторист Валентин Григорович Бурдужа.

Після успішного закінчення Ізмаїльської морехідної школи в 1981 році Валентин Григорович був прийнятий в СДП і тимчасово направлений на роботу в Ізмаїльський порт докером-механізатором. Але незабаром перейшов до плавскладу мотористом-матросом на річку. Працював рульовим, матросом-мотористом на всіх типах суден. Скрізь проявив себе тільки з позитивного боку, будь-яку справу намагався виконувати якнайкраще та сумлінніше, а тому як відповідальний працівник, який добре знає та виконує свої обов'язки, був призначений боцманом-старшим мотористом на самохідки. Останні кілька років В.Г. Бурдужа трудиться на цій посаді на теплоході «Алексей Ивлев».

Основа флотської професії - щоденна напружена праця: навантаження, вивантаження, прибирання, фарбування, зачистка, проведення профілактичних робіт - в холод, спеку, дощ. Тому боцман досконало повинен знати палубне господарство, всі роботи виконувати швидко, чітко і правильно.

Валентин Григорович намагається не сидіти склавши руки. Для нього важливий порядок на судні, і від палубної команди він вимагає, щоб все було виконано сумлінно, з розумом. І сам він завжди намагається подати матросам приклад працьовитості та старанності. До того ж він людина спокійна і доброзичлива, товариська, що також допомагає знайти спільну мову з усіма членами екіпажу.

За багаторічну сумлінну працю В.Г. Бурдужа був нагороджений до 77-річчя заснування Українського Дунайського пароплавства Почесною грамотою підприємства. Вітаємо його з заслуженою нагородою та бажаємо здоров'я, енергії, благополуччя і успіхів у праці!



Читайте также