среда, 4 августа 2021 г.

На в/б «Мистраль» завершені докові роботи



Водолазний бот «Мистраль» службово-допоміжного флоту пароплавства є базою для водолазної станції, в чиї функції входить проведення водолазного обстеження суден і гідротехнічних споруд, аварійно-рятувальних робіт.

Тому питанню технічного стану «Мистраля» приділяється серйозна увага з боку суперінтенданта техслужби Альбіни Сошникової, яка відповідає за організацію ремонту судна. З першого дня його постановки в ремонт вона здійснює дуже пильний нагляд за ходом робіт, постійно перебуваючи на зв'язку і з фахівцями заводу, і з капітаном-старшим механіком водолазного бота і регулярно відвідує судно.

- У травні судно було піднято на сліп Кілійського СБСРЗ, де розпочато роботи для продовження документів на клас Регістру, - розповідає Альбіна Альбертівна. - Це в першу чергу дефектація та ремонт корпусу з частковою заміною металу, ремонт гвинторульового комплексу, зачищення та фарбування корпусу. Для більш комфортної роботи водолазної групи оновлена також кормова альтанка, де розташовується обладнання та відбувається підготовка водолазів до спуску під воду. Всі роботи виконані відповідно до вимог Регістру судноплавства України. Після їх завершення теплохід був пред'явлений інспектору Регістру та проведені ходові випробування.

Варто зауважити на якісній роботі виконроба КСБСРЗ Володимира Миколайовича Чербаджі, одного з корифеїв заводу, дуже грамотного фахівця, який керував ходом ремонту та роботою заводських спеціалістів, які справу свою знають і працюють на совість.

Т/х “Містраль” на КСБСРЗ.


З великою відповідальністю ставиться до підтримки технічного стану ввіреного йому судна і капітан-старший механік водолазного бота Анатолій Павлович Раду. Весь період докового ремонту він провів на заводі, контролюючи виконання суднових робіт. Постійно були напохваті й вахтові члени екіпажу, допомагаючи фахівцям КСБСРЗ у деяких видах робіт.

Зараз «Мистраль» знаходиться на БТОФ, де його чекають роботи з механічної частини.

Корпусні роботи у процесі.



Суперінтендант А.А. Сошникова контролює хід ремонту. 


Завершальні роботи на плаву.


Капітан-старший механік А.П. Раду.


Нова альтанка на кормі.


Читайте также