среда, 18 августа 2021 г.

До 30-річчя Незалежності України



За кілька днів Ізмаїл разом з усією Україною відзначатиме ряд важливих державних свят - День Незалежності, День Державного Прапора України, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та пам’ятну дату нашого міста - 77-му річницю з дня визволення від нацистських окупантів.

На виконання Указу Президента України «Про відзначення 30-ї річниці незалежності України» та згідно з розпорядженням Ізмаїльського міського голови «Про відзначення 30-річниці Незалежності України та Дня Державного Прапора в м. Ізмаїл», у нашому місті запланована низка святкових заходів.

Заздалегідь розпочався «Тиждень благоустрою», метою якого є приведення в належний стан територій підприємств, організацій, установ, житлових кварталів міста, місць відпочинку. Також передбачено святкове оформлення міста, впорядкування територій місць проведення урочистих заходів з встановленням максимальної кількості Державних Прапорів України на будівлях адміністративних установ, організацій, підприємств, будівлях громадян.

У закладах культури, позашкільних закладах міста і місцях проведення дозвілля дітей і підлітків, в загальноосвітніх навчальних закладах пройдуть тематичні заходи, виставки документів, книг, презентації фото- і відеоматеріалів, присвячені 30-й річниці Незалежності України та Дня Державного Прапору України, видатним історичним особистостям та сучасним діячам українського державотворення, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави.

В суботу, 21 серпня, о 19:00 біля Діорами планується проведення концерту «Музика ПростоНеба»за участю Національного Одеського філармонійного оркестру.

У понеділок, 23 серпня, в День Державного Прапора України, на площі Перемоги о 09.00 будуть урочисто підняті Державний Прапор України та прапор нашого міста.

На наступний день, 24 серпня, в День Незалежності України, о 10.00 біля пам’ятника Т. Г. Шевченка відбудеться урочиста церемонія присвячена 30-й річниці Незалежності України з покладанням квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.

26 серпня, в день 77-ї річниці визволення міста від нацистських окупантів, на площі Перемоги о 09.00 пройде церемонія покладання квітів до пам’ятника воїнам-визволителям.

29 серпня пройдуть меморіальні заходи з вшанування пам’яті загиблого при прориві з «Іловайського котла» капітана Олександра Світличного.

30 серпня в закладах культури будуть проведені заходи із вшанування пам’яті осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень.

izmail-rada.gov.ua

Читайте также