понедельник, 16 августа 2021 г.

Світла пам'ять Ніні Георгіївні Козловій



15 серпня в віці 98 років пішла з життя ветеран, почесний працівник пароплавства, учасниця Великої Вітчизняної війни Ніна Георгіївна КОЗЛОВА.

Війну Ніна Георгіївна зустріла на Далекому Сході у вісімнадцятирічному віці. А вже в 1942 році її призвали до діючої армії. До 1945 року Н.Г. Козлова служила зенітницею-корректировницею в 730-му зенітному артилерійському полку на Забайкальському фронті.

У СДП вона прийшла в 1947 році, після переїзду в Ізмаїл і була прийнята в відділі кадрів пароплавства друкаркою. У листопаді 1948 року Ніна Георгіївна була переведена в перший відділ, де і пропрацювала до виходу на пенсію.

За 31 рік у пароплавстві утворилися міцні не тільки робочі, а й дружні зв'язки. Нерозтрачена енергія та бажання допомагати людям привели її до ради ветеранів пароплавства, де вона працювала ще довгий час.

Ніна Георгіївна була нагороджена медаллю «За перемогу над Японією», медаллю Жукова, орденом «За мужність», удостоєна звань «Почесний працівник морського флоту», «Почесний працівник УДП», була кавалером Почесного знака Одеської обласної державної адміністрації.

Керівництво пароплавства, рада ветеранів війни та праці, профспілкова організація глибоко сумують з приводу смерті Ніни Георгіївни Козлової. Пам'ять про неї збережеться в серцях усіх, хто її знав.

Читайте также