вторник, 20 июля 2021 г.

З ювілеєм, Вікторе Федоровичу!




20 липня ювілейну дату відзначає ветеран Дунайського пароплавства, колишній капітан річкових суден Віктор Федорович Дудник, чий стаж на підприємстві налічує 46 років.

Віктор Федорович, як і багато його однолітків, виріс на пригодницьких книгах Роберта Стівенсона, Жюля Верна, Джека Лондона та інших письменників, а тому в його серці оселилася жага мандрів і бажання увійти в світ людей мужніх професій. Зі шкільної лави він поставив собі за мету стати моряком, і, відслуживши в армії, в 1965 році вступив в Кілійську морехідну школу. Через рік В.Ф. Дудник прибув за направленням до Радянського Дунайського пароплавства.

Першим судном, на якому він вийшов у закордонний рейс, став теплохід «Адмирал Невельский», екіпаж якого очолював С.П. Філіппов. На ньому він осягав ази професії, проходив «хрещення» в Сіпському каналі, побачив країни, розташовані на берегах Дунаю. Юнацька місця здійснилася.

Але Віктор Федорович не став зупинятися на досягнутому. У 1973 році він закінчив судноводійне відділення Київського річкового училища і вже в якості третього помічника капітана був спрямований на теплохід «Адлер». На цьому судні він виріс до другого помічника, а пізніше перейшов на самохідки, де працював старшим помічником до 2000 року. Вже на посаді капітана не один рік очолював екіпаж теплохода «Механік Головацький».

Після виходу на пенсію його професійний досвід ще довго був затребуваний: він працював на буксирах «Адлер» і «Сочі», задіяних на вантаженні зерна в Угорщині, ніс вахту на ремонтованих і відстійних суднах.

Віктор Федорович ані хвилини не сумнівається, що улюблену професію - одну на все життя – він вибрав правильно, адже вона приносила моральне задоволення, подарувала надійних колег і вірних друзів. На флоті його поважали як скромну, порядну, доброзичливу людину, вимогливого, високопрофесійного судноводія. Його трудовий внесок в розвиток підприємства відзначений почесними грамотами пароплавства, знаками “За безаварійну роботу. 10 років”, ”Почесний працівник УДП”.

Всі ці роки вдома, в рідному місті, у нього була підтримка сім'ї: дружини, дочки та сина, який пішов по стопах батька.

Ветеранська організація, колеги, рідні вітають Віктора Федоровича з ювілеєм і бажають здоров'я, удачі, душевної молодості, нехай здійснюються всі мрії та досягаються поставлені цілі!

Читайте также