пятница, 5 февраля 2021 г.

З ювілеєм, Олександре Яковичу!






5 лютого 85-річчя відзначає ветеран підприємства, почесний працівник УДП, колишній начальник відділу метрології Олександр Якович Терехов. 

У Дунайське пароплавство Олександр Якович прийшов після закінчення судномеханічного відділення Астраханського морехідного училища та відразу був направлений четвертим механіком на новий морський теплохід «Николаев». За десять років роботи на ньому він придбав гарну робочу практику, освоїв сучасні суднові механізми, виріс до посади старшого механіка. Пізніше працював на однотипному теплоході «Владивосток», заочно закінчив ОВІМУ, вніс і впровадив чимало цінних рацпропозицій, спрямованих на поліпшення роботи судна. 

У 1980 році О.Я. Терехов прийняв в якості старшого механіка теплохід «Капитан Антипов», машинну команду якого очолював протягом семи років. Залишивши флот, він перейшов на берегову роботу. І з 1987 по 1991 рік працював старшим інженером Главагентства СДП у Відні. 

Після повернення в Ізмаїл Олександр Якович, враховуючи його великий практичний досвід роботи на судах, був призначений на посаду головного метролога, на якій він пропрацював до виходу на пенсію. 

Йому завжди були властиві такі якості, як цілеспрямованість і наполегливість, працьовитість, спостережливість, гостре око, незалежне мислення, відмінні технічні знання. Разом з тим він людина інтелігентна та ерудована, товариська, уважна і чуйна до людей. 

Рада ветеранів, колеги, друзі вітають Олександра Яковича з 85-річчям та бажають міцного здоров'я, благополуччя, турботи близьких і гарного настрою!

Читайте также