понедельник, 4 мая 2020 г.

Коронавірус впливає на роботу флоту УДП, але не зупиняє



Пандемія коронавіруса продовжує тримати в напрузі весь світ. І хоча деякі країни вже починають вводити заходи щодо ослаблення карантинних вимог, епідеміологічна ситуація продовжує позначатися як на житті людей, так і на виробництві. 

Серйозні корективи карантин вніс і в роботу всього флоту УДП. 

Перш за все, це пов'язано з тим, що є обмеження по часу обробки суден під вантажними операціями в портах. Практично у всіх європейських країнах порти не працюють в нічний час, знижуються обсяги вантажів як в експортному напрямку, так і в МІПі. 

По-друге, через обмежувальні вимоги карантину члени екіпажів позбавлені можливостей зійти на берег, щоб закупити продукти, постачання, обслуговувати той флот, що знаходиться під вантажними операціями. Всі питання зараз вирішуються через агентів, при цьому навіть мінімальний контакт агента та екіпажу судна суворо обмежений. 

Треба визнати, що в якійсь мірі ці дії виправдані, і це підтверджується тим, що в даний час немає ніяких заяв про те, що на флоті з'явилися симптоми коронавірусу. Екіпажі забезпечуються за кордоном відповідними засобами захисту - масками, рукавичками, дезінфікуючими засобами, за заявками екіпажів і відповідно до приписів санітарно-карантинних служб, поставляються також при відході суден у рейс. На судах проводиться дезінфекція приміщень, дотримуються карантинні вимоги, що дає можливість попередити факти появи ознак COVID-19. 

Заходи, що вживаються, дозволяють витримувати робочий ритм флоту та виконувати планові завдання з перевезення вантажів як в експортному напрямку, так і між іноземними портами, забезпечувати завантаження тоннажу, який знаходиться на лінії. Виробничий план першого кварталу 2020 року виконано повністю та на рівні показників за відповідний період минулого року. 

Станом, на сьогодні, навігаційні умови на Дунаї робочі. Імовірно, в травні рівні води теж будуть допустимо сприятливі для роботи флоту. 

Що стосується пасажирського флоту, то тут особливо відчувається серйозний вплив пандемії коронавірусу. COVID-19 зупинив усі круїзні судна Європи, в тому числі й ПрАТ «УДП». На жаль, через ситуацію, що склалася, пасажирські теплоходи пароплавства не змогли почати навігацію в призначені терміни, хоча весь флот повністю підготовлений до експлуатації в 2020 році. Зараз судна перебувають у відстої. 

В даний час перешкодою для початку пасажирської навігації – 2020 є тільки карантинні обмеження в європейських країнах, пов'язані з COVID-19. Як тільки вони будуть зняті, екіпажі будуть остаточно укомплектовані та пасажирські судна розпочнуть виконання рейсів.

Читайте также