четверг, 16 апреля 2020 г.

УДП: берег і флот забезпечуються засобами захисту від коронавируса



Ситуація з коронавірусом в країні продовжує залишатися напруженою. Суворий карантинний режим і самоізоляція людей покликані скоротити невтішну статистику захворювань цією важкою вірусною інфекцією. 

ПрАТ «УДП» продовжує виконувати профілактичні та протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню COVID-19. Відповідно до наказу по підприємству, працівники переведені на дистанційний режим роботи. 

Оскільки ситуація з пандемією розвивалася стрімко, на підприємстві не було необхідних запасів захисних і дезінфікуючих засобів, був потрібний час для здійснення всіх намічених оперативним штабом заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавируса. На цей час здійснені необхідні закупівлі для берегових підрозділів і для флоту (як того, що готується до рейсу, так і в рейсі). 

В даний час служба адміністративно-господарського обслуговування в достатньому обсязі забезпечена індивідуальними засобами захисту та препаратами для обробки приміщень та їх дезінфекції. Закуплені та надійшли до складу термометри безконтактного вимірювання температури тіла й бактерицидні лампи. 

Що стосується флоту, то, за заведеним порядком, всі судна до відходу комплектуються медикаментами в повному обсязі, в тому числі й дезінфікуючими засобами. У зв'язку з пандемією вимоги до комплектації екіпажів засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, термометри і т.д.) змінилися. Сьогодні постачання суден здійснюється відповідно до рекомендацій Дунайського басейнового відділу ГУ «Лабораторний центр МОЗ України на водному транспорті». 

Станом на сьогодні на судна УДП видано: 1032 маски, 1716 рукавичок, 22 респіратора, 16 одноразових медичних халатів, 46 очок, 47 кг деззасобів, 4 електронних термометри. 

Через теплохід «Михаил Попов» передані відповідні набори на теплохід «Гагра», в Главагентство УДП в Румунії для подальшої передачі на судна. Теплохід «Николай Будников» доставить засоби санітарного захисту на теплоходи «Поти» та «Иркутск». Також комплектуються поставки на судна, що готуються до рейсу найближчим часом. 

Керівництвом УДП ведеться щоденний моніторинг наявності залишків засобів індивідуального захисту на підприємстві, при необхідності буде здійснена їх додаткова закупівля з урахуванням фактичних потреб берегових підприємств і всього флоту.

Читайте также