понедельник, 16 марта 2020 г.

Світла пам'ять Віктору Костєву



16 березня на 79-му році пішов з життя Віктор Сергійович Костєв - колишній заступник начальника Українського Дунайського пароплавства з кадрів, віце-президент з економічних зв'язків УДП. 

Віктор Сергійович народився в місті Кам'янка Дніпропетровської області. В Ізмаїлі він закінчив середню школу і вступив до пароплавства учнем моториста. Заочно закінчив Одеське морське училище в 1961 році, отримав кваліфікацію техніка-судномеханіка. Другу вищу освіту Віктор Сергійович отримував в ОВІМУ, що істотно розширило базу його теоретичних знань. 

Сумлінне, прискіпливе ставлення до роботи й дисциплінованість здобули йому добре ставлення комскладу. На всіх судах його цінували, як відмінного фахівця, його ім'я нерідко заносилося на суднову дошку пошани, він нагороджувався почесними грамотами та подяками. За 16 років пройшов шлях від четвертого до старшого механіка, досяг майстерності в своїй професії. 

У 1976 році його досвід та знання людей виявилися затребуваними на береговій роботі: спочатку в ГЕГСі, потім парткомі пароплавства. Через рік Віктора Сергійовича призначили заступником начальника пароплавства з кадрів. До вирішення кадрових питань В.С. Костєв підходив творчо, приділяв увагу підготовці робітничих кадрів на базі навчальних закладів пароплавства, створення дієвого резерву командних та керівних кадрів. При його особистій участі протягом ряду років флот і підприємства пароплавства повністю забезпечувалися кваліфікованими кадрами, що сприяло успішному виконанню виробничих завдань. 

Пізніше досвід кадрової роботи у нагоді під час тривалих відряджень в главагентство СДП в Югославії, де він був заступником начальника, начальником главагентства. Після повернення обійняв посаду начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків, який очолював до виходу на заслужений відпочинок. 

Віктор Сергійович був дуже організованим і грамотним фахівцем, людиною слова й справи. Без зайвих емоцій вмів виділити головне й направити колектив на вирішення першочергових завдань, був суворим, вимогливим до дисципліни. Розумний, інтелігентний, доброї душі людина, він прекрасно розбирався в людях, вмів цінувати фахівців та просував їх по службі. На будь-якій ділянці роботи чудово справлявся зі своїми обов'язками. 

За особистий внесок у розвиток морського транспорту нагороджений орденом Дружби народів, знаками «Почесний працівник морського флоту» та «Почесний працівник УДП», Почесною грамотою ГДМРТУ, йому присвоєно звання «Заслужений працівник транспорту України». 

Керівництво ПрАТ «УДП», служба управління персоналом, первинна профспілкова організація, рада ветеранів глибоко сумують з приводу смерті Віктора Сергійовича Костева та висловлюють щирі співчуття рідним та близьким.

Читайте также