среда, 13 ноября 2019 г.

Министр инфраструктуры представил изменения, которые планируются в сфере инфраструктуры и транспорта в течение 2020 года


Річкові перевезення мають зрости втричі. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час представлення змін, які плануються у сфері інфраструктури та транспорту до кінця 2019 року, впродовж 2020 року та наступні 5 років. 

Впровадження реформи у сфері водного транспорту стане гарним стимулом для розширення можливостей транспортної інфраструктури України. «Розвиток річкових перевезень дозволить розвантажити дороги та захистити їх від руйнування, а також сприятиме створенню нових робочих місць за рахунок збільшення замовлень для українських суднобудівельних компаній», – зазначив Владислав Криклій. У 2020 році буде відремонтовано 4 шлюзи для забезпечення безпеки судноплавства. 

За словами міністра, важливою ланкою, яка замикає річкові, залізничні та автомобільні перевезення в Україні є морські порти. Тому уряд приділяє особливу увагу розвитку портової галузі. «Саме тут, у портах Ольвія та Херсон реалізуються перші концесійні проекти. На черзі Маріуполь, Миколаїв, Одеса, та поромний комплекс у морському порту Чорноморськ. Такий формат державно-приватного партнерства дозволить залучити у галузь необхідні інвестиції та забезпечити гідні умови праці для людей», – підкреслив Владислав Криклій. 

Міністр інфраструктури також розповів про зміни в авіації, поштових послугах та переведенні сервісів у електронний формат. 

Міністр інфраструктури повідомив про плани реконструкції та розбудови нових аеропортів коштами бюджету у Дніпрі, Мукачеві ті Ізмаїлі. У бюджеті 2020 року закладено 1 млрд грн, що в 5 разів більше, ніж було в 2019 році. 

Для модернізації аеропортів планується також залучати кошти приватних інвесторів. Для цього буде проведена концесія аеропортів Херсон, Чернівці та Запоріжжя. 

Також, за словами міністра, буде спрощено процедуру отримання статусу міжнародного для аеропортів. Це сприятиме їх розвитку, налагодженню міжнародних економічних контактів та залученню закордонних інвестицій. 

Ще одним важливим напрямком роботи Міністерства інфраструктури у найближчий час має стати залучення стратегічного інвестора для національного оператора поштового зв’язку – "Укрпошти". 

Також він розповів про нові електронні послуги, впровадження яких є частиною плану Президента і уряду з розвитку держави як сервісу для громадян та бізнесу. Серед них: впровадження єдиного електронного квитка на всі види транспорту для громадян; е-порт + електронний кабінет моряка для портової галузі, електронна товарно-транспортна накладна, електронний кабінет перевізника для бізнесу.

Читайте также