среда, 20 марта 2019 г.

За участі бізнес-спільноти відбулось обговорення питання розмежування функцій з реалізації державної політики у сфері безпеки мореплавства


18 березня 2019 року в Мінінфраструктури під головуванням директора Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Олександра Басюка відбулась зустріч з представниками бізнес-спільноти щодо обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо розмежування (розподілу) функцій з реалізації державної політики у сфері безпеки мореплавства)», розробленого у міністерстві. Участь у зустрічі взяли представники Американської торгівельної палати, Європейської бізнес Асоціації, громадських організацій, Морської адміністрації, державних підприємств морського транспорту.

Законопроект покликаний врегулювати питання розмежування функцій з реалізації державної політики у сфері безпеки мореплавства. Саме такий принцип організації функціонування та розвитку морських портів було закладено у Законі України «Про морські порти України», згідно якого функціонування та розвиток морських портів здійснюються за принципами розмежування адміністративних функцій щодо забезпечення безпеки мореплавства та нагляду (контролю) за безпекою мореплавства і господарської діяльності; розмежування функцій забезпечення безпеки мореплавства та нагляду (контролю) за безпекою мореплавства.

Розробка законопроекту має стати першим кроком щодо осучаснення законодавчої бази в галузі морського та річкового транспорту.

Читайте также