понедельник, 9 октября 2023 г.

HBIS Group та УДП розглядають варіанти поглиблення співпраці


Делегація УДП відвідала металургійний комбінат HBIS у Смедерево (Сербія). Наприкінці минулого року наші компанії уклали контракт, який передбачає перевезення 500 тис тонн залізорудної сировини з України.

УДП стабільно виконує взяті на себе зобов’язання, проте останній час є певні складнощі з доставкою продукції ГМК в порти Придунав’я та перевалкою.

Вся логістика орієнтована на зернові.

HBIS почало активніше застосовувати залізницю, але рентабельність залізничних перевезень через території декількох країн вочевидь програє дунайській річковій логістиці. Для компенсації зменшення частки українських поставок компанія також збільшує імпорт сировини з інших джерел. Проте колеги з HBIS не приховують, що в першу чергу зацікавлені саме в продукції українського ГМК. Лише забезпечте логістику!

Експорт зернових через порти Одеси потроху відновлюється, що природньо зменшить навантаження на дунайську логістику. Отже, у найближчій перспективі УДП зможе гарантувати комбінату перевезення всього обсягу української залізорудної сировини, що складає приблизно 1,2 млн тонн на рік.

Зі свого боку наше пароплавство зацікавлене у стратегічному партнерстві і довгостроковому контракті навіть не на рік, а на більш тривалий термін.

В рамках пілотного проєкту вже відпрацьовується зворотнє завантаження барж зерновими з Сербії та Угорщини. Це збільшить доходність перевезень, і гарантує нашим партнерам не лише обсяг, але й економічно вигідну фрахтову ставку.

HBIS Group поінформоване про перебіг проєкту модернізації флоту УДП, який реалізується за підтримки IFC, яка входить у групу Світового банку. Пароплавство не просто привело до ладу існуючий флот. Поступово на лініях почне з’являтися сучасний флот з більш економними двигунами. Перші модернізовані судна призначені саме для роботи за довгостроковими контрактами на Середньому та Верхньому Дунаї.

За підсумками зустрічі було домовлено опрацювати умови суттєвого збільшення обсягу перевезень продукції ГМК флотом УДП.

Читайте также