среда, 20 сентября 2023 г.

Врятований та відновлений кран-велетень почав роботу


Плавкран СПК-1/35 пройшов випробування, отримав документи Регістру. Кран вже допомагає у проведенні днопоглиблення. Чекає на нього і багато іншої роботи.

Сьогодні така техніка дуже затребувана на Дунаї. Інвестиції у повернення і відновлення крану швидко повернуться. Державний бюджет отримає чималі надходження.

«Скажу відверто, досвідчені люди не радили нам займатися поверненням крану, - наголошує генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - Техніка тривалий час знаходилася в оренді та перебувала в неробочому стані. Був ризик, що на шляху з Одеси до Ізмаїлу ми його просто втратимо. Хто відповідатиме? Це ж готова кримінальна справа.

А якщо навіть дотягнемо кран до Ізмаїлу, чи вдасться його відремонтувати? Чи не отримаємо ще один пам’ятник непрофесіоналізму на кшталт «Капитана Столбовского»?

Будь-який адекватний чиновник ніколи б в житті не займався таким ризикованим проєктом. Так і згнив би кран десь у невідомого причала.

Але у нас в УДП працює справді фанатична і дуже амбітна команда. Було декілька невдач, але з чергової спроби ми це зробили.

Кран працює. Як кажуть, результат на табло. Хто вірить у перемогу, той переможе! Слава Україні!»

Читайте также