пятница, 18 августа 2023 г.

УДП готує до випробування врятований плавкран

УДП повертає активи пароплавства. Минулого року врятована від продажу будівля в центрі Будапешту. Визволені з невигідного бербоут-чартеру морські судна. Цього року повернуті з полону буксир та самохідне судно з Сербії, з Одеси витягнутий плавкран.

«Плавкран просто дивом встигли перегнати на Дунай, - розповідає генеральний директор УДП Дмитро Москаленко на офіційній сторінці у Фейсбук. - Навіть не буду розповідати як. Це драматична історія. Сьогодні така спецоперація була б вже неможливою.

СПК-1/35 дуже потужна машина. Довжина майже 40 метрів, водотоннажність 1224 тонн, вантажопідйомність 35 тонн.

Плавкран може використовуватися для робіт із модернізації заводського сліпу, або для зняття кришок барж без використання портальних кранів.

Але основна його задача - перевалка зернових. Це зараз найактуальніше.

Як і вся техніка, яка тривалий час перебувала в оренді, кран повернувся додому в неробочому стані. Але ми завчасно замовили запчастини і провели великий обсяг робіт з відновлення: кранове господарство, електрообладнання, трубопроводи, насоси, силова установка, палуби!

Пофарбовано та пред'явлено саннагляду питні танки, виконано профілактику головного та допоміжного двигунів, компресора, пускових балонів. Проведений дуже складний ремонт головного поворотного редуктора (зараз проводиться його монтаж).

Механізми головного та допоміжного двигунів наразі перевіряються в роботі.

Останній етап - випробування кранової частини, отримання документів Регістру судноплавства.

Сил та нервів цей проєкт особисто в мене забрав дуже і дуже багато. Але маємо результат. Мобільну, потужну і повністю працездатну техніку».





Читайте также