четверг, 17 августа 2023 г.

В УДП триває будівництво нового несамохідного флоту – барж типу SLG

У компанії десятки незатребуваних ліхтерів, які роками знаходилися у відстої. Водночас підприємству критично не вистачає барж. Тому цього року ми відновили програму конверсії – ріжемо ліхтери та з’єднуємо їх частини.


Це досить трудомісткий процес. Ліхтери відбираються, проводиться дефектація, ремонт корпусів із заміною металу, ремонт механізмів.

Наразі на виробництві компанії триває процес стикування усіх частин однієї з нових барж у єдиний корпус.

Наступні роботи – виготовлення люкових закриттів, переобладнання систем та прокладання кабелів, перевірка на водотечність, фарбування корпусу.
Паралельно йде підготовка до конверсії ліхтерів-донорів для будівництва чергової партії з барж SLG.

Будівництво барж шляхом конверсії зі старих ліхтерів за вартістю на порядок нижче у порівнянні з новим судном. Крім того, їхня вантажопідйомність більша, порівняно з іншими баржами пароплавства, що дає можливість перевозити більший обсяг вантажів.
УДП фінансує програму будівництва барж за рахунок виключно власних коштів компанії, без залучення бюджетного фінансування.

Повний цикл робіт, від дефектації, розрізання на частини, ремонту, стикування до фарбування та виготовлення кришок люкового закриття проводиться на власних виробничих потужностях.

Проєктом передбачено будівництво близько 30 нових барж, що в перспективі дозволить отримати ще 5-6 баржевих караванів.

Читайте также