пятница, 17 марта 2023 г.

Студенти, які пройшли практику в УДП, зможуть отримати перше робоче місце


Про це йшлося на зустрічі керівництва УДП з директором Дунайського інституту національного університету «ОМА» Валентином Чимширом, старшим викладачем, куратором практики Сергієм Максимовим і самими практикантами.

Студенти четвертого, випускного, курсу спеціальності «Менеджмент у галузі морського та річкового транспорту» ДІ НУ «ОМА» проходять практику в УДП протягом чотирьох місяців. Дівчата та хлопці були розподілені за службами з урахуванням їх побажань. Вони змогли не лише спостерігати та навчатись, але й повноцінно включатися у робочі процеси, брати участь у обговореннях, тобто займатися реальною справою та відчувати себе членами команди. Майже всі практиканти виявили бажання після захисту диплому повернутися до пароплавства та продовжити роботу!

«Цьогорічна практика перевершила усі наші очікування, – зазначив Валентин Чимшир. – Ми бачимо, що у студентів, що називається, горять очі, їм цікаво, вони відчувають перспективу і хочуть отримати саме цю роботу. Ми маємо інші спеціальності, які також потрібні УДП — судноводії, судномеханіки, і ми сьогодні готові зробити все, щоб максимально залучити наших випускників на роботу до пароплавства. Також було б добре сумісно коригувати систему підготовки студентів, щоб під час навчання вони отримували те, що їм реально знадобиться у майбутньому».

«В УДП триває велика робота з реорганізації та перезавантаження напряму управління флотом, запроваджується нова система мотивації, - заявив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. - Ми залучаємо молодь, навчаємо та зацікавлені у тому, щоби якомога більше студентів різних спеціальностей пройшло практику у пароплавстві. Розраховуємо, що частина з них відразу залишиться працювати, а частина повернеться пізніше».

Дунайський інститут ОМА готує не лише менеджерів водного транспорту, але й судноводіїв, механіків. Проте більшою мірою інститут орієнтований на морські перевезення, 90% студентів проходять практику на морських суднах. Але останнім часом, кажуть в ОМА, відношення до роботи у річкових перевезеннях на Дунаї змінюється на краще. Адже у сфері річкових перевезень значно збільшився попит на фахівців, збільшуються зарплати, з’явилися перспектива розвитку та кар’єрного зростання. Тому співпраця інституту з УДП буде в 2023 році розширюватися. Консультації з цього приводу вже тривають.

Читайте также