пятница, 24 февраля 2023 г.

Відбулася 36-та звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації УДП

У ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» пройшла позачергова, 36-та звітно-виборча конференція первинної профспілкової організації ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство", яка на сьогоднішній день налічує 949 осіб, а також членів ветеранської організації пароплавства.

У роботі конференції взяли участь 64 делегата, які представляли різні підрозділи ПрАТ “УДП". Також запрошеними на конференцію стали голова Центральної ради ПРМТУ Олег Григорюк, голови первинних профспілкових організацій ПРМТУ Ізмаїла, керівники підрозділів пароплавства.

З доповіддю щодо роботи первинної профспілкової організації за попередній період виступив заступник голови ППО ПрАТ “УДП” Анатолій Ніколаєв. Він зазначив, що останні два роки для первинної профспілкової організації пароплавства були сповнені різними подіями. І головна подія 2021 року — зняття з посади екскерівника ПрАТ “УДП" Олексія Хомякова та його команди, досягнуте внаслідок спільних активних дій із галузевою ПРМТУ, ФПУ, незалежною профспілкою «Справедливість», правоохоронними та державними органами влади.

Після цього профспілковий комітет докладав усіх зусиль для повернення до життя принципу соціального діалогу з новим керівництвом ПрАТ “УДП". Було вирішено багато питань щодо виконання заблокованих попереднім керівництвом норм чинного Колективного договору. На сьогоднішній день у профкомітету ППО налагоджено нормальний виробничий та соціальний діалог з керівництвом підприємства, проводяться щотижневі зустрічі-наради з обговоренням та вирішенням нагальних питань.

За цей час профкомітетом проводилася велика робота з покращення норм та умов колективного договору, спільно з роботодавцем до нього внесено низку змін.

На тлі позитивних змін ще залишається невирішеним питання виплати за вислугу років працівникам, яка була зупинена незаконно в односторонньому порядку попереднім керівництвом, але готується новий проект з боку роботодавця щодо виплати за вислугу років та найближчим часом і ця норма колдоговору буде виконуватися. Поки що не повною мірою здійснюються відрахування коштів у профкомітет ППО для виконання статутної діяльності, але ми сподіваємося, що найближчим часом ці норми буде враховано у фінплані ПрАТ “УДП". Є спільне рішення у найближчій перспективі щодо продовження дії Колдоговору у новій редакції з урахуванням усіх змін та доповнень, спрямованих на покращення.

На сьогоднішній день повністю погашено всю заборгованість із виплати заробітної плати та валютних відрахувань морякам.

На спільних нарадах із керівництвом порушуються питання перекосів у зарплатні, з якими звертаються працівники.

У 2022 році за ініціативи ППО керівництво виплачувало працівникам одноразові матеріальні заохочення до свят.

У 2021-2022 роках профкомітетом проводилася культмасова робота з тими обмеженнями, які накладала пандемія, спричинена COVID-19, та військова агресія РФ з 24 лютого 2022 року.

Відповідно до колдоговору, профком здійснює громадський контроль за виконанням роботодавцем законодавства в частині охорони праці та створення безпечних та комфортних умов праці, забезпеченням спецодягом, спецвзуттям та іншим. З боку керівництва цим питанням сьогодні тежприділяється велика увага.

Профкомітетом також проводиться робота щодо збільшення чисельності членів ППО, роз'яснення поняття профспілкового руху та активізації своєї роботи. Усі звернення та заяви працівників-членів ППО до профкомітету не залишалися поза увагою та розглядом.

На завершення Анатолій Ніколаєв висловив подяку всьому апарату ПРМТУ та голові Центральної ради Олегу Григорюку, керівництву ПрАТ “УДП" та особисто генеральному директору Дмитру Москаленку, всьому трудовому колективу пароплавства за підтримку та плідну роботу.

Після звіту про діяльність ревізійної комісії ППО, у подальшому обговоренні виступаючі дали позитивну оцінку діяльності профкомітетуі внесли пропозиції щодо вдосконалення його роботи.

Одним із ключових питань порядку денного стали вибори голови ППО ПрАТ “УДП” та членів профкомітету.

В результаті відкритого голосування головою первинної профспілкової організації ПрАТ «УДП» одноголосно було обрано Анатолія Ніколаєва.

До складу профспілкового комітету на наступні три роки увійшли 13 працівників флоту та берега. Також одноголосно було обрано склад ревізійної комісії у кількості трьох осіб.

ППО УДП планує й надалі вести плідну роботу, спрямовану на захист прав та інтересів як членів ППО, так і всього трудового колективу пароплавства.







Читайте также