понедельник, 5 декабря 2022 г.

УДП відновило роботу автономної котельні та значно зменшила навантаження на електромережу

 

В УДП стартував опалювальний сезон: в роботу запущені власні котельні — у головній адмінбудівлі, БТОФ, Учбовому центрі.

Минулого року через брак коштів (близько 3 млн грн) було прийнято вимушене рішення перевести основу котельню в режим консервації з вирізкою частини трубопроводу, перекриттям засувок та постановкою пломб газопостачальником. Рішення виявилось помилковим. Відключення котельні спричинило потрійне навантаження на електромережі будівлі, породило небезпеку загорянь, аварійні відключення електроенергії, переведення частини працівників на дистанційну роботу.



Перед запуском котельні було налагоджено роботу контрольно-вимірювальних приладів, проведено перевірку систем вентиляції та вентиляційних каналів, влаштовано резервну лінію живлення адмінбудівлі пароплавства, яка потрібна на випадок аварійного відключення основної лінії.



Було також виконано роботи з ремонту виробничих приміщень із утепленням вікон та частковою заміною радіаторів опалення на північній стороні будівлі, які тривають і зараз.

Котельні УДП, які працюють на вугіллі, своєчасно отримали його на весь опалювальний сезон.

Кожного року в адмінбудівлі траплялося 5-6 аварій з підтопленням підвального і гоподарських приміщень. Тому цього року було проведено ремонт водорозподільної станції у підвальному приміщенні адмінбудівлі, яка забезпечує як подачу питної та технічної води, так і заповнення трубопроводів системи пожежогасіння. Були замінені труби, що проржавіли, та вимірювальне обладнання, що дозволить станції при своєчасному технічному обслуговуванні прослужити ще довгий час.



Також з огляду на загрозу блекауту прораховується потреба в дизельгенераторах та їх розподілі по всім підрозділам берегової інфраструктури пароплавства.

Читайте также