суббота, 8 октября 2022 г.

«Маріуполь» замість «Хабаровська»: УДП починає процес перейменування флоту


Ще в серпні в УДП анонсували процес перейменування флоту УДП. Майже всі транспортні судна компанії отримали назву ще за радянських часів. Частина названа на честь російських міст та «видатних діячів» комуністичного режиму. Крім того, навіть українські назви вказані російською («Запорожье» замість «Запоріжжя»).

В УДП зібрали різні пропозиції щодо перейменування суден. Зійшлись на тому, що треба обов’язково зберегти традиції пароплавства – назви на честь працівників Дунайського пароплавства буде збережено.

"Замість російських міст та «комсомольців» тепер будуть назви українських населених пунктів, пов’язаних з судноплавством. Це міста на Дніпрі, порти на узбережжі Чорноморського та Азовських морів. Особливо нам хотілося відзначити міста, які тимчасово окуповані ворогом. Маріуполь, Бердянськ, Феодосія – це все Україна!!! Наша країна - держава з потужними водними транспортними артеріями. Назви флоту УДП мають це символізувати і про це нагадувати, перш за все, на міжнародному рівні!

Наразі спільно з шановними фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовуємо нові назви для того, щоб запобігти дублюванню.

Вже є перші результати. Буксир «Хабаровск» стане «Маруіполем», «Иваново» - «Генічеськом», «Оренбург» - «Феодосією», «Антон Оника» - «Миколаївом», «Яков Батюк» - «Бердянськом», «Володимир Куриленко» - «Києвом»" - відзначив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте также