среда, 19 октября 2022 г.

Світла пам’ять Віктору Егоровичу Волкову

18 жовтня у віці 83 років пішов із життя колишній начальник відділу кадрів флоту УДП Віктор Єгорович Волков. 
У системі морського та річкового транспорту Віктор Єгорович пропрацював 45 років, із них 42 роки у пароплавстві, у тому числі 26 років на кадровій роботі.

Після закінчення Херсонського судномеханічного технікуму він близько трьох років працював на Сахаліні на суднах Управління тралового флоту Міністерства рибної промисловості. Потім була служба в армії та переїзд до Ізмаїла.

З 1966 по 1972 рр. В.Є. Волков працював механіком суден закордонного плавання, з 1972 по 1977 – першим помічником капітана пасажирського судна. 1976 року без відриву від виробництва закінчив Горьківський інститут інженерів водного транспорту. 1979-го був висунутий на посаду заступника начальника відділу кадрів. З 1986 по 1989 р.р. - заступник начальника агентства УДП в Болгарії, п. Русе. Після закінчення закордонного відрядження знову очолив відділ кадрів флоту, де працював до 2008 року, коли прийняв рішення піти на заслужений відпочинок.

Великий досвід роботи на флоті та з людьми дозволив розкрити професійний потенціал Віктора Єгоровича як керівника одного з провідних відділів пароплавства. Він грамотно вирішував усі організаційні питання, вміло підходив до підбору та розміщення фахівців флоту. За нього було створено дієвий резерв командних кадрів. Віктор Єгорович добре знав особовий склад флоту, ділові та особисті якості кожного члена екіпажу та співробітників очолюваного відділу, знав, хто з яким завданням упорається, був у курсі того, чим живуть сім'ї моряків.

Люди йшли до нього зі своїми проблемами, переживаннями, знаючи, що можуть розраховувати на допомогу та підтримку. Будь-яку конфліктну ситуацію він вирішував таким чином, що її результат влаштовував кожну сторону.

З підлеглими Віктор Єгорович поводився суворо, вимогливо і водночас з великою повагою та доброзичливістю, мав чуйність, почуття гумору.

Колишні колеги та друзі, всі, хто його знав, глибоко сумують з приводу смерті Віктора Єгоровича Волкова та висловлюють глибокі співчуття сім'ї.

Читайте также