понедельник, 1 августа 2022 г.

Світла пам'ять Георгію Трифоновичу Шенгелії

29 липня на 95 році життя перестало битися серце заслуженого ветерана Українського Дунайського пароплавства, колишнього механіка морських суден Георгія Трифоновича Шенгелії.

Його трудовий стаж в УДП налічував 58 років. На підприємство Георгій Трифонович прийшов у 1948 році. Випускник Батумського морехідного училища за короткий час виріс до висококваліфікованого спеціаліста – старшого механіка всіх груп морських та річкових суден.

Працював на теплоходах "Сергей "Васильев", "Бельцы", "Илля Сельвинский". Найвизначніший період його життя пов'язаний з теплоходом «Фряново», де Г.Т. Шенгелія пропрацював 27 років від дня прийомки судна у 1960 році.

Після більш ніж півстолітньої роботи на морському флоті старший механік Шенгелія застосував свій багатий практичний досвід на річкових судах, на яких працював до 2006 року, коли пішов на заслужений відпочинок.

Георгія Трифоновича знали та поважали як грамотного фахівця з високим почуттям відповідальності, з багатим практичним досвідом та раціоналізаторськими ідеями, захоплену своєю професією людину. Він уміло і зрозуміло ділився знаннями, допомагав молодим спеціалістам у вивченні суднових механізмів. Багато працівників пароплавства, механіків та мотористів флоту проходили гарну школу під безпосереднім керівництвом старшого механіка Г.Т. Шенгелії.

Творче ставлення до праці, сумлінність у виконанні службових обов'язків, новаторство та наставництво Г.Т. Шенгелії відзначені багатьма почесними грамотами керівництва пароплавства та ДДРМТУ, подяками, йому неодноразово присвоювалося звання найкращого механіка ММФ та РДП.

За виняткову працьовитість на благо пароплавства, морської галузі, високі виробничі результати він був удостоєний ордена «Знак Пошани», також був нагороджений професійним знаком «За безаварійну роботу. 30 років», знаками УДП «Почесний працівник УДП» та «Знак Пошани».

Георгій Трифонович був моряком за покликом душі. До останнього дня він зберігав інтерес до життя, життєву мудрість, бачив радість у кожному прожитому дні.

Адміністрація пароплавства, ветеранська та профспілкова організації глибоко сумують з приводу смерті Георгія Трифоновича Шенгелії та висловлюють співчуття рідним та близьким.

Читайте также