вторник, 16 августа 2022 г.

Екіпажі УДП отримали премії за липень!


За підсумками липня екіпажі, які переоформились з панамської компанії в УДП, отримають премію до 1200 євро, інформує офіційна сторінка ПрАТ "УДП" у Фейсбук.

Теплохід «Механік Сушков» – перше судно, яке відпрацювало рейс за диференційованою системою оплати.

Екіпаж самохідки з 2009 року очолює капітан Віталій Приходько. Команда дружня та добре спрацьована. У штат УДП також переходили разом, щоб продовжувати працювати у складі екіпажу «Механіка Сушкова».

«Загалом члени екіпажу задоволені новою системою оплати, – ділиться капітан Віталій Приходько. - Підрахували, що за рахунок премії ми заробили більше, ніж колись працювали за контрактом. Великий плюс і в тому, що гривнева частина зарплати виплачуватиметься екіпажам фіксовано, не залежно, знаходишся у рейсі чи ні. Стабільність утримає багатьох людей на підприємстві. Я спілкувався на цю тему з членами команди — старший і другий помічники капітана, механік, кухар-матрос — всі бачать плюси нової системи оплати, готові й надалі за нею працювати».

Водночас, є низка питань, які можна обговорювати.

Курс, за яким виплачуються добові в інвалюті, адже фактично курс НБУ відрізняється від реального. Врахування у системі преміювання простоїв не з вини екіпажу. Оплата додаткових робіт.

Віталій Приходько зауважує - питання для екіпажів важливі. З іншого боку у людей є розуміння того, що підприємство лише вибирається з боргової прірви. Нове керівництво погасило заборгованість із зарплатні, по-новому налаштовуються бізнес-процеси. Тому не все і одразу. Поступово всі питання будуть вирішуватись.

На жаль, залишається значна кількість команд, яка, на відміну від «Механіка Сушкова», не квапиться з переоформленням. Люди вочевидь побоюються, що на новій системі будуть отримувати менше. Насправді, як свідчать розрахунки, оплата праці збільшується. Деякі команди за результатами їх фактичної роботи могли б вже за липень отримати премію до 2,5 тисяч євро.

Процес переведення команд в УДП має бути завершений у найближчий час. Держава сьогодні дуже жорстко ставить завдання щодо деофшорізації економічної діяльності – всі, хто працює у державних компаніях, повинні сплачувати податки в Україні. Зі свого боку керівництво УДП зробило все можливе, щоб наші команди не лише не втратили, але й почали заробляти більше.

Нагадаємо, УДП змінює підхід та запроваджує нову систему фінансової мотивації. З липня в пароплавстві запроваджено диференційовану систему оплати праці для екіпажів, прийнятих до штату УДП. Вона складається із трьох частин:

  • постійного окладу у гривні,
  • валюти замість добових на час закордонного рейсу,
  • премії за високі показники роботи та виконання певних умов.

Право на виплату премії члени екіпажу отримують після закінчення закордонного рейсу за декількох умов:

✅виконання рейсового завдання;

✅безаварійності плавання;

✅дотримання трудової дисципліни.

Основним показником нарахування премії є норма відстані для кожного типу судна, встановлена на підставі статистичних показників 2021 року. Премія нараховується за кожні пройдені додатково судном 100 кілометрів на місяць (або 3,3 км на добу). Залежно від того, наскільки екіпаж перевиконав рейсову норму, пропорційно нараховується додатковий бонус у розмірі до 30 євро за кожну добу в розрахунку на капітана. Максимальна сума може складати до 30% від заробленої в рейсі суми "добових".

Читайте также