четверг, 11 августа 2022 г.

Мінекономіки розраховує на відправлення щомісяця 80 суден із портів Великої Одеси


Міністерство економіки розраховує, що морські порти Чорноморськ, Одеса і «Південний» зможуть щомісяця обслуговувати 80 суден. Про це повідомив заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка в ефірі телемарафону, передає УНН.

"Ми розраховуємо, що в принципі за місяць навіть ті три порти можуть обслуговувати до вісімдесяти суден. Це може бути умовно до трьох на день. Як мінімум — по одному судну з кожного порту", — сказав Качка.

За його словами, така кількість суден здатна забезпечити експорт до 3-3,5 млн тонн продукції на місяць, що було би «дуже оптимістичним показником».

У липні представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі «Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів», яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив. Аналогічну угоду підписали Туреччина, ООН та Росія.

У рамках реалізації домовленостей із портів Одеса, Чорноморськ та «Південний» вийшли вже 12 суден, які вивезли понад 370 тис. тонн агропродукції до семи країн світу.

"Порти України".

Читайте также